Som en del av de syv avgangsstudentenes eksamen arrangerer de golfskole i Almerimar fra 22. februar til 1. mars. Golfskolen blir en treningsuke for spillere på alle nivåer, der golfstudentene ved Høyskolen i Innlandet er med på å arrangere turen og bidra som proer underveis.

– Så lenge PGA har drevet med utdanning, har avgangsstudentene hatt denne golfskolen som sin eksamensreise. De jobber både med å organisere, selge inn, markedsføre og budsjettere reisen, og de skal lage et komplett opplegg for en hel uke med treningsplaner og aktivitetsopplegg for spillere på alle nivåer. I år er det syv studenter som står for opplegget, sier Trond Baardseng, president i PGA of Norway til Norsk Golf.

PGA-studentenes golfskole har tidligere år vært arrangert av Golf Plaisir på Novo Sancti Petri. I år er det imidlertid reisebyrået Golfbreaks som er arrangør av turen, og turen har dermed også blitt flyttet til Almerimar Golf Club, hvor turdeltagerne får spilt fem runder i løpet av treningsuken.

Den norske golftrenerutdanningen gikk gjennom store endringer i 2013 i et samarbeid mellom PGA of Norway, Norges Golfforbund og Høgskolen i Innlandet (den gang Høgskolen i Hedmark).

Gjennom de nyoppstartede studiet fikk man en bachelorgrad i idrettsvitenskap med spesialisering innen golf, og det treårige studiet gjorde at de som tok golfutdanning, endelig også kunne få støtte gjennom Lånekassen.

Siden den gang har de uteksaminert 15 studenter, og Baardseng sier de har fått utelukkende gode tilbakemeldinger fra klubbene som har ansatt de ferske proene.

– Alle av studentene som ville ut i jobb, er nå i jobb, mens noen har valgt å bygge videre på utdanningen og ta seg en mastergrad. Og de som har valgt å studere videre, har valgt utdanninger som gjør at de kommer tilbake til golfen som enda mer spesialiserte coacher. Det er gull verdt for Golf-Norge i fremtiden.

Utdannelsen har også vekket oppmerksomhet utenfor Norges grenser.

– Vi har nylig mottatt en utmerkelse fra det europeiske PGA og blitt bedt om å holde en runde foredrag for dem for å dele våre erfaringer med bachelorstudiet. De synes det er veldig interessant å lære mer om hvordan et golfforbund og en interesseorganisasjon har klart å samarbeide for å skape en best mulig trenerutdanning og forutsetninger for norsk golfsport til å utvikle seg videre.

– Fremtidens pro er ikke en «baksvingsguru», og i dagens golfbransje må de mestre et bredt spekter av oppgaver: de må være ledere, ha organisatoriske ferdigheter og forstå hvordan golfklubber drives. Denne utdanningen gir studentene en mye bredere bakgrunn enn den gamle utdannelsen, konkluderer Baardseng.

Klikk her for å lese mer om golfskolen i Spania (pdf-fil)