Are Friestad startet avslutningsrunden på en regntung Stensballegaard GK i lederball bare ett slag bak danske Lucas Bjerregaard, men havnet raskt på etterskudd med noen bogeys tidlig i runden.

 

Med to dobbelbogeys, tre bogeys samt tre birdies falt Stavanger-golferen til slutt til en delt 10. plass, og tre over par sammenlagt. 

 

Heller ikke Lucas Bjerregaard klarte å holde løpet ut, og måtte gi tapt for svenske David Palm som til slutt vant med ett slag på tre under par

 

Etter å ha misset cuten i sin proffdebut på Miklagard forrige uke, slo Joakim Mikkelsen knallsterkt tilbake fredag. Drammenseren hadde 29. plass som utgangspunkt for dagen, men hoppet opp til 10. plass med en avsluttende 69. runde, bestående av fem birdies og to bogeys. 

 

Nå venter noen ukers sommerferie før Ecco Tour returnerer til norsk jord, og den andre utgaven av Mørk Masters på Mørk Golfklubb. Turneringen spilles fra 3. til 5. august, og svenske Kristoffer Broberg er regjerende mester. Elias Bertheussen ble beste nordmann med tredjeplass i fjorårets utgave av turneringen.

 

– – – – – – 

 

Runde 2

Are Friestad holder koken, og ligger bare slaget bak det danske stjerneskuddet Lucas Bjerregaard før avslutningsrunden av Bravo Tours Open. 

Are Friestad var et av Norges heteste talenter for noen år tilbake, sammen med den «gyldne generasjonen» bestående av blant annet Marius Thorp, Espen Kofstad, Anders Kristiansen og Knut Børsheim for å nevne noen. Et av de store høydepunktet for Friestad var da han bidro til gull i junior-VM i 2007. 

 

De par siste sesongene har imidlertid det vært mer stille rundt Stavanger-golferen, som har kombinert proffsatsing med PGAs trenerutdanning. 

 

Med seier i Norgescup på Solastranden GK tidligere i år fikk Friestad en god start på sesongen, og ikke minst en etterlengtet seier. Nå kjemper han igjen om seier – denne gang i Bravo Tours Open på Ecco Tour.

 

Med en andrerunde på par ble han liggende på en under par, og har nå ett slag opp til den 20-åringen Lucas Bjerregaard. Friestad hadde startet fredagen i delt ledelse med dansken, hadde det ikke vært for en bogey på det siste hullet. Til slutt ble det tre birdies og tre bogeys på Friestads scorekort.

 

Joakim Mikkelsen er nest best av de norske spillerne, og klarte med det sin første cut som profesjonell, etter å ha misset cuten i forrige ukes Nordea Open på Miklagard. Mikkelsen ligger seks over par, åtte bak teten og fire bak en topp ti-plassering.

 

Peter Kaensche, Christian Aronsen, Lasse Gerhardsen, Øystein Engevik, Anders Ellingsberg og Marius Bjone misset cuten.

 

– – – – – – – 

 

Runde 1

Are Friestad deler ledelsen etter første runde av Ecco Tour-turneringen Bravo Tours Open.

Friestad imponerte so åpningsrunden av ukens Ecco Tour-turnering i Danmark, og er på toppen av leaderboardet sammen med svenske Jacob Glennemo. Sammen er de de eneste spillerne i feltet under par så langt.

 

Friestad lå lenge an til å gå i klubbhuset med en ledelse på to slag, etter å ha notert seg for tre birdies og 12 par på de første 15 hullene. Dessverre gjorde to bogeys på de tre siste hullene at det «bare» ble delt ledelse. 

 

Nå kan han bli den andre nordmannen på rad til å vinne på Ecco Tour, etter at Peter Kaensche gikk til topps i Danjord Masters for en drøy uke siden. Skulle Friestad klatre til topps vil det samtidig bli årets tredje norske seier på Ecco Tour, etter at Christian Aronsen vant sesongstarten Ecco Spanish Open. Til sammenligning var det ingen norske seiere på touren i fjor.

 

Vi må ned til 42. plass for å finne de neste nordmennene på leaderboardet på Stensballegaard Golf Klub. Christian Aronsen og Joakim Mikkelsen ligger begge fem over par. To slag bak følger amatøren Lasse Gerhardsen på 56. plass, med Peter Kaensche og Anders Ellingsberg ytterlige to bak på 76. plass. Øystein Engevik deler 85. plassen på +10, mens Marius Bjone ligger helt sist på leaderboardet (T102) med sin 87-runde.

 

NB! Det er bare å krysse fingrene for at Friestad fortsatt kjemper i teten når vi kommer til fredagen. Avslutningsrunden streames live her på norskgolf.no i samarbeid med eccotour.org.