Hovland delte 12.-plassen etter torsdagens åpningsrunde på tre under par, men ristet frustrert på hodet idet han gikk av den 18. green med sin andre bogey på rad.

Fredag kom han seg på 60-tallet igjen, men nok en gang var det tydelige tegn til frustrasjon i ansiktet hans da han takket for seg.

Med en runde på to under par (69 slag), der runden nok en gang ble avbrutt midtveis på grunn av tordenvær, ligger Hovland fem under par sammenlagt og 15.-plass, seks slag bak den nye lederen Xander Schauffele (USA), som også var en av de største favorittene før turneringen startet.

– Jeg føler det burde ha blitt et par slag bedre. Jeg spilte ganske solid golf i dag, så jeg fikk ikke så veldig mye betalt, men sånn er det noen ganger, dessverre, sa Hovland til Eurosport etter runden.

Hovland ligger fem slag bak Carlos Ortiz (Mexico) og tre bak Hideki Matsuyama (Japan), Alex Norén (Sverige), Mito Pereira (Chile) og Sepp Straka (Østerrike) på de siste medaljeplassene).

23-åringen startet runden forrykende og var fire under par etter åtte hull, men derfra og inn skulle det ikke bli noen flere birdier. Etter å ha måttet kjempe hardt for par på hull 16 og 17 kom bogeyen omsider på hull 18 etter at par-putten fra tre meter strøk hullkanten.

– Det er helt identisk som i går, dette her! Det er så surt. Sushien smaker ikke noe særlig da. Han har ikke råd til dette videre nå, fastslo Per Haugsrud fra Eurosports kommentatorboks.

Det sa hans makker Henrik Bjørnstad seg helt enig i:

– Man sitter igjen med følelsen av at han legger igjen flere slag der ute.

(Artikkelen fortsetter under)

Hovland har ikke vært kompis med de siste ni hullene så langt: etter 36 hull er han syv under par på front-nine, men to over par på back-nine.

Mens det var få store navn i toppen etter første dag på Kasumigaseki Country Club, begynner det saktens å samle seg store navn i toppen, og Rory McIlroy (Irland), Hideki Matsuyama(Japan), Shane Lowry (Irland), Xander Schauffele (USA) og Paul Casey (Storbritannia) er blant de heteste medaljekandidatene som nå er i topp-10.

De to største favorittene, Collin Morikawa og Justin Thomas, ligger på sin side bak Hovland på henholdsvis 18.-plass (-4) og 39.-plass (-1).

Kristian Krogh Johannessen har bare rukket å spille 14 hull av sin andrerunde. Han er -1 for dagen og på par sammenlagt. Det holdet foreløpig til delt 47.-plass av 60 spillere totalt.

(Artikkelen fortsetter under)

Viktor Hovland startet fredagens runde strålende med å senke en birdieputt fra fem meter. Etter fire par på rad satte han så trykk på gasspedalen med tre birdier på rappen: på korte hull 6 drivet han green på par 4-hullet og toputtet for birdie. På hull 7 senket han dagens andre femmeter for birdie, og på hull 8 var han inne på to slag på par 5-hullet og toputtet enkelt for enda en sirkel på scorekortet. Det skulle også bli dagens siste.

På hull 9 kom omsider dagens første bogey etter at innspillet fra fairway havnet i greenbunkeren. Deretter stanget og stanget han uten å klare å få hull på byllen igjen, og etter åtte par på rad ble dagen avsluttet med en sur bogey på hull 18 etter en svak chip fra roughen.

Mens utslagene var den største svakheten i spillet hans torsdag, var det fra tee han tjente mest på fredagens runde. Jernslagene var derimot ikke så presise som i åpningsrunden, og statistikken rundt green har heller ikke vært så mye å skryte av. Til gjengjeld har putteren begynt å bli noe varmere.

Lørdag blir han avhengig av å få de ulike delene til å klaffe samtidig hvis han skal forhindre at avstanden opp til toppen ikke blir for lang før søndagens fjerde og avsluttende runde.

(Artikkelen oppdateres)

(Les alt du trenger å vite om Tokyo-OL her: Sendetider, baneguide, starttider, analyse og mer)

Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen stiller med vidt forskjellige utgangspunkt i OL. Hovland har etablert seg som en av verdens beste golfspillere og konkurrerer til daglig på PGA-touren, verdens gjeveste golftour, og regnes som en av de største gullfavorittene i OL.

Krogh konkurrerer på sin side til vanlig på Challenge Tour, nivå 2 i Europa, og er en av de lavest rangerte spillerne i det 60 mann store feltet på Kasumigaseki Country Club. Til tross for at han har spilt imponerende golf det siste året, uttalte han selv til Discovery før turneringen startet at han sannsynligvis «må overprestere» for å kunne kjempe om OL-medalje.

Sendetider fra OL

Fredag: fra kl.00.30 (Eurosport 1/discovery+/GOLFTV)

Lørdag: fra kl.00.30 (Eurosport 1/discovery +/GOLFTV)

Søndag: fra kl.00.30 (Eurosport 1/discovery+/GOLFTV)

Leaderboard