Facebook-gruppen «Golfutstyr Kjøpes/Selges/Byttes/Gis Bort» har blitt et populært alternativ til finn.no for golfspillere som ønsker å bytte ut golfutstyret sitt.

En av brukerne har imidlertid et brennende ønske om å bytte ut andre ting enn golfkøllene.

Torsdag ettermiddag la en tydelig frustrert Alexander Endsjø ut følgende melding på Facebook-gruppen:

«Ubrukelig sving – GRATIS

Fullstendig meningsløs sving gies bort gratis. Ble brukt senest i går på Fornebu og den leverer virkelig varene. Svingen har et stort register, med elementer som shank, topp og skying. Er du ute etter å gå på 100+ netto, er dette svingen for deg!», skriver han.

Innlegget rakk å få over 200 «likes», og en rekke kommentarer fra ivrige golfere som ønsket å hjelpe ham med svingen, før det ble fjernet av sideadministratoren.

– Det sitter overraskende mange «proer» rundt om i de norske hjem

– Jeg må erkjenne at det var et stykk frustrert mann som la ut den meldingen i går, ler Alexander når Norsk Golf ringer ham.

– Vi er en kompisgjeng som spiller mye golf sammen. Vi hadde en simulatorturnering på Fornebu, og til tross for at jeg ikke hadde spilt golf på en måneds tid, hadde jeg som alltid store forventninger til en runde på 70-tallet. Men svingen satt ikke for å si det pent!

18-handicaperen, som til daglig jobber i TV-bransjen, er ikke fremmed for tøffe utfordringer: I år 2000 var han deltager i TVNorge-programmet 71 Grader Nord. Mens de færreste kan relatere seg til prøvelsene deltagerne der blir utsatt for,  kjenner nok de fleste av oss seg igjen i Alexanders frustrasjoner og utfordringer i golfen:

– Golfen er en merkelig sport. Jeg tenker på golf minst to timer hver dag. Jeg sluker instruksjonsvideoer og får hjelp av pro. Det er ingen grunn til at jeg ikke skal klare en kjemperunde på 78 slag. Jeg tar med meg de positive tankene til simulatoren på Fornebu, er supergira, slår det første slaget og tenker «fyyyyy faen, det her er dårlig». Så slår jeg et nytt slag, og ny shank.

Jeg er tydeligvis ikke alene om å føle meg som David Leadbetter!

Alexander Endsjø

– På det tidspunktet begynner jeg å tenke på alle instruksjonsvideoene jeg har sett. Jeg tenker at jeg er David Leadbetter, og kan fikse og ordne alt selv. Da blir det bare verre og verre.

– Vi valgte å spille PGA National i Florida på simulatoren. Der er det litt vann. Jeg tror jeg badet i alle vannhinderne på hele banen. Men neste uke er det blanke ark igjen. Da kommer 75-runden. Det vet jeg! smiler Alexander sarkastisk.

– Du gir bort svingen din gratis. Hvor mye hadde du selv vært villig til å betale for en dugelig golfsving?

– Det kunne jeg faktisk betale ganske mye penger for. Da snakker vi flerfoldige tusen. Det er jo en grunn til at man bruker mye penger på protimer. De tipsene jeg fikk på Facebook-siden derimot, de skal du få billig av meg.

– Det var et par av de gutta som kommenterte bildet, som tok innlegget mitt litt for bokstavelig. De begynte å overanalysere svingen umiddelbart, basert på et halvdårlig bilde av baksvingen fra i fjor sommer. Det sitter overraskende mange «golfproer» rundt om i de norske hjem. Jeg er spent på å se om de har så god sving selv som de gir uttrykk for. Sannsynligvis har de 27,5 i handicap hele gjengen.

– Jeg er tydeligvis ikke alene om å føle meg som David Leadbetter.