Etter fire års studieopphold i North Carolina kom Julie Loennechen hjem i fjor sommer. Da hun spilte turneringer uke etter uke for University of Mount Olive, syntes familie og venner det var vanskelig å følge med. Collegeturneringene er nemlig ikke samlet på en og samme nettside, og dermed må man selv lete etter hver enkelt turneringsside. Det er ingen liten jobb.

Nå har Julie Loennechen gjort hverdagen enklere for dem som ønsker å følge de norske spillerne på andre siden av «dammen»; i fjor høst opprettet hun Facebook-siden «Norsk College Tracking», en side som følger resultatene til norske collegegolfere. 

– Jeg startet Facebook-siden av to grunner: Den ene var at familie, venner og folk i klubben syntes det var vanskelig å følge med da jeg spilte på college. Jeg måtte selv sende over resultater for at de skulle få med seg hvordan jeg hadde spilt. Dessuten ønsker jeg å vise at det er en større bredde i norsk amatørgolf enn mange kanskje tror. De fleste hører bare om Kristoffer Ventura og Viktor Hovland, men det er mange andre som gjør det bra også, forklarer Loennechen til Norsk Golf.

Guro Rambjør ved Florida Tech er en spennende spiller. Hun har faktisk best snittscore av alle de norske jentene, men hun har gått litt under radaren og ikke fått så mye oppmerksomhet

– Det er over 50 norske spillere på college. Tar det ikke lang tid å administrere Facebook-siden?

– Jo, egentlig. Men nå har jeg fått laget meg et effektivt system. Jeg har god oversikt over alle som spiller, når de spiller og jeg vet hvor jeg skal lete. Etter fire år på college kjenner jeg dessuten systemet ganske godt nå.

– Er det noen spillere du tror det blir ekstra spennende å følge i tiden fremover?

– Ja, jeg synes Guro Rambjør ved Florida Tech er en spennende spiller. Hun har faktisk best snittscore av alle de norske jentene, men hun har gått litt under radaren og ikke fått så mye oppmerksomhet. På guttesiden er det en spennende spiller som heter William Buhl. Jeg tror han har bodd i USA hele livet, men har foreldre fra Norge og står oppført som norsk. Han gjør det veldig bra, forklarer Loennechen og legger til: 

– Også er det så klart gøy å følge Ventura og Hovland. De gjør det bra omtrent hele tiden for Oklahoma State, som er et av de aller største lagene i USA.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

«Norsk College Tracking» følger opp de norske spillerne som kombinerer golf og studier i USA. (Skjermdump: Facebook)

En tendens Loennechen har lagt merke til, er at flere av de norske jentespillerne representerer laget sitt ukentlig, mens flere av de norske gutta har slitt med å spille seg inn på laget.

– Det kan tyde på at jentespillerne har vært flinkere til å velge lag ut fra det nivået de ligger på, sier hun.

Loennechen håper Facebook-siden kan føre til mer oppmerksomhet rundt de norske på college. Hennes egen erfaring var at  college var en perfekt arena å utvikle seg som golfspiller på.

–  Jeg kunne spille golf året rundt,  og det var et veldig strukturert opplegg som var tilrettelagt for at man kunne utvikle seg. Også var det morsomt å få reist mye rundt i USA. Det var også veldig hektisk å kombinere det med skole, men man ble god på «time management». Jeg fikk veldig stort utbytte av mitt opphold.

Klikk her for å følge Norsk College Tracking på Facebook 

Facebook-siden inneholder ikke bare resultater, men også statistikk over snittscore. (Skjermdump: Facebook)