Game Golf prosjektet har hentet økonomisk støtte gjennom IndieGogo, et alternativ til Kickstarter. Brukere kjøper seg inn ved å forhåndsbetale. Man betaler altså før produktet er laget. Som støttespiller får du Game Golf tilsendt før vanlige kunder.

 

Det er stor interesse rundt Game Golf. De har et spennende produkt som lover mye og har potensiale til å utvikles videre i fremtiden. Det består av en enhet som registrerer data fra sensorer festet på køllene. Før et slag fører du skaftet med sensoren bort mot enheten som er festet til beltet. Det lagres informasjon om hvilken kølle du brukte, hvor langt du har slått, antall putter, GIR osv. Hele runden blir synlig sammen med satelittfoto fra banen. Dette gir spilleren verdifull statistikk som kan brukes for å trene riktig. 

 

Sosiale plattformer står sentralt. Rundene kan deles med venner på Facebook og Twitter. Det skal også være mulig å følge runden live. En aktiv brukergruppe som deler informasjon og konkurrerer på nett er noe vi vil se mer av i fremtiden. Her ligger også selskapenes mulighet til å tjene penger. Skygolf med sine Skycaddie produkter har abonnement på tjenesten som gir de viktigste funksjonene. Slik blir det også med Game Golf. Du må abonnere for å få fullt utbytte av produktet. Prisen vil trolig ligge på $50/år.

 

 

Det som heller ikke er klart er tilgjengelighet i Norge. Game Golf kan sendes til Norge men problemet er at våre baner ikke er kartlagt av selskapet. Dette må gjøres for å få nøyaktig informasjon. De er positive til tidlig internasjonal lansering og jobber med alternativ for kartlegging av baner. 

 

Game Golf er ikke de eneste som jobber med denne teknologien. De er kanskje de mest avanserte og best på design i øyeblikket, og omtale på stort sett alle verdens golfsider gir dem en fordel. Skygolf presenterte et lignende produkt i 2010 men de har ikke lansert noe. Motorola MOTOACTV er en GPS klokke som også kan registrere slagene og posisjon. Den gjør det ikke automatisk slik Game Golf gjør og har heller ikke like god software.

 

For $189 + frakt og mva. kan du nå kjøpe deg en Game Golf enhet på nettsiden deres. Pris og innhold i pakken har variert litt avhengig av hvor mange som kjøper og når man kjøper seg inn. For øyeblikket får man med 1 års abonnement for den nevnte prisen. Vær oppmerksom på dette med kartlegging av baner.