De to gigantene har riktignok spilt sammen i Abu Dhabi tidligere i år, og også Tigers uoffisielle turnering Chevron Championship i 2010, men dette blir første gang de to skal måle muskler på PGA-touren.

I hans tre siste år på touren har McIlroy spilt med Phil Mickelson åtte ganger, Steve Stricker syv ganger, Bubba Watson seks ganger, Graeme McDowell fem ganger. Han har spilt flere ganger med Luke Donald, Keegan Bradley, Lee Westwood, Jim Furyk og Rickie Fowler. Først nå, i sin 50. PGA Tour-turnering får han spilt med sitt barndomsidol.

– Jeg gleder meg. Jeg trives i hans selskap, vi kommer til å ha det gøy der ute, sa Rory under pressekonferansen i forkant av The Barclays. 

På spørsmål om hvilke forventninger han har til en potensiell match mot Tiger i Ryder Cup neste måned spøkte McIlroy med sitt vanlige glimt i øyet:

– Jeg skulle gjerne kick his ass!

– Det skjerper deg virkelig når du spiller med Tiger, man blir ekstra fokusert fra start. Det føles som om de gangene jeg har spilt med Tiger at han får frem det beste i meg.

Det får han muligheten til allerede i dag. Også Woods ser frem til å spille med mannen mange har spådd som hans arvtager. 

– Det kommer til å bli gøy for begge av oss. Jeg liker å spille med Rory, og jeg håper han føler det samme om å spille med meg. Rory har evnen til å bare fortsette og fortsette. Han kan gjøre birdie etter birdie etter birdie. Han er ikke redd for å trykke på gassen og forsøke å score lavt.

Selv om de amerikanske golfmediene ønsker å bygge frem et rivaleri mellom Tiger og Rory, sier McIlroy at det er ikke noe han er interessert i.

– Jeg ønsker bare å spille god golf.

Hvem tror du trekker det lengste strået av de to denne uken?

 

Tiger Woods pressekonferanse

 

Rory McIlroy pressekonferanse