Som resten av verden reagerte Bubba Watson med sjokk og vantro da han så og hørte om jordskjelvet og den påfølgende tsunamien i Japan. Naturkatastrofen gjorde så sterkt inntrykk på ham at han begynte å tenke på om det var noe han kunne gjøre, på samme måte som han gjorde etter jordskjelvet på Haiti. En samtale med Ryuji Imada, en tidligere lagkamerat på Georgia, dyttet Watson videre.

Imada, som ble født i Japan, sa han skulle gi 1000 dollar for hver birdie han gjorde under Transitions Championship sist helg.

– Men jeg sa til Ryuji: hva om du ikke gjør noen birdies? Jeg sa til ham at hvis han gikk to dager uten birdie, så skulle jeg gi 10.000 dollar til hans ære. Men han sa at han kom til å gi penger uansett.

Dagen etter åpnet Imada med en 74-runde, uten å sette en eneste birdie. Watson hadde åpenbart tenkt ytterligere på saken, for etter åpningsrunden sa han at han ville gi 50.000 dollar til det amerikanske Røde Kors. Og det gjorde han etter søndagens runde.

– Vi gir alltid til veldedighet. Det handler om å hjelpe mennesker som trenger hjelp. Min kone og jeg ønsket å hjelpe. Vi kan ikke grave i ødeleggelsene, men hva med penger? Vi har vært velsignet med penger, så hvorfor ikke bruke dem?

Watson var ikke alene om å donere penger. K. J Choi lovte at han skulle gi 100.000 dollar. Bobby Gates og Brandt Snedeker kastet seg også på dollar-for-birdie-toget. Nå håper Bubba Watson at enda flere følger etter i turneringene som kommer.

Kilde: Associated Press