Nord-iren åpnet med en 71-runde (-1), som inneholdt fire birdies og tre bogeys. Det gir den tidligere verdenseneren og bookmakernes forhåndsfavoritt en delt 12. plass så langt.

 

McIlroy så flere ganger ut til å gå mot en lavere score, men hver gang han nådde to under par treputtet han det påfølgende hullet for å falle tilbake igjen.

 

– Banen var satt opp veldig vanskelig til å være en torsdag. Noen av flaggplasseringene var der du forventet at de skal være i helgen.

 

– Det var godt gjort å komme seg under par i dag. Det blåste opp, og det blåste i alle retninger. Det var mange som slet på det 12. Der veklset det mellom motvind og medvind.

 

(Artikkelen fortsetter under videoen!)

 

 

 

 

 

Se video: Se McIlroy senke monsterputt – på glass! 

 

McIlroy stod for en av majorhistoriens mest berømte «meltdowns» da han tapte ledelsen med en 80-runde i den siste runden av The Masters i 2011. I år føler han seg bedre rustet til å håndtere Augusta Nationals mange utfordringer.

 

– Jeg føler meg bedre forberedt enn noen gang. Erfaring betyr så utrolig mye på denne banen. Jeg gjorde en god jobb i dag med å slå ballen til de riktige punktene. Dersom du sikter rett på flagget hele tiden kan du fort dra på deg veldig høye scorer, konkluderer McIlroy.