Runde 4

Kofstad lå best ann av de norske før den siste dagen av Fred Olsen Challenge de Espana. Losby-golferen viste godt spill, men hadde liten sjanse til å ta igjen spillerne som lå foran. For resten av golffeltet viste ett like godt spill som nordmannen. Kofstad gikk to slag under par, og havnet sammenlagt 11 slag under par. Det holdt kun til en delt 39. plass.

 

Kofstad startet greit med to birdier og to bogeys på de ni første hullene (startet å spille backnine). De siste ni hullene gikk bedre, med tre birdier og en bogey, og havnet på en delt 39. plass med fem andre golfere.

 

Knut Børsheim fikk en tøff arbeidsdag i Spania. Det ble alt annet enn en hyggelig start for nordmannen som også startet å spille backnine. To bogeys, en dobbel bogey, og seks par var fasiten på scorekortet til Børsheim etter de første ni hullene. Hull 11 ga rundens andre dobbel bogey. Da våknet Børsheim opp, og rettet opp det han kunne de siste hullene. Hull 12 ga en birdie, påfølgende av fem par. Det siste hullet ga en ny birdie som ga en runde på fire slag over par sammenlagt. Dermed havnet Børsheim på en godkjent 64. plass.

 

 

 

 

Runde 3

 

Losby-golferen, Espen Kofstad, gikk en god tredjerunde av Fred Olsen Challenge de Espana lørdag ettermiddag. Selv om den norske spilleren ligger ni slag bak ledende Lloyd Kennedy, har Kofstad sjansen til å ende på en topp 15 plassering hvis spillet er like godt søndag.

 

Kofstad åpnet ballet med tre birdies og en bogey og to par på de seks første hullene. Nordmannen viste virkelig klasse da han satte ballen i hullet for en eagle på hull 7 (par 5). Det påfølgene hullet kom dagens andre bogey, før Kofstad stabiliserte spillet med tre par på rad. Hull 12 ga en ny birdie før tre nye par ble notert på scorekortet. Kofstad klusset det til for seg selv på hull 16, da nordmannen måtte  en dobbel bogey. Losby-golferen tok seg selv i ørene de to siste hullene og scoret to birdies, som ga en score på -4 for dagen.

Knut Børsheim gikk en solid runde, men falt tilbake sammenlagt. Børsheim fikk tre flotte birdies de første ni hullene, med seks par. De siste ni hullene gikk det værre med. Fire bogeys og en birdie ga par sammenlagt for runden. Desverre, sett med norske øyne, falt Børsheim ned 20 plasser på leaderboardet. 

 

Runde 2

 

Knut Børsheim og Espen Kofstad ligger seks og fem slag under par etter den andre runden. Likevel ligger nordmennene på en 31.- og 42. plass.

Den andre runden av Fred Olsen Challenge de Espana er ferdigspilt. Børsheim og Kofstad har spilt godt, og ligger med en god score under par etter to runder. Resten av det europeiske feltet har også spilt meget godt. Derfor ligger de to nordmennene kun på en midlertidig 31. og 42. plass. Peter Kaensche greide ikke å følge opp spillet fra den første runden. Med en 75-runde, raste Kaensche ned 54 plasser. Dermed klarte ikke Kaensche cuten, med en delt 105. plass.

 

Børsheim ligger best ann av de norske så langt. Nordmannen hadde en god runde, men liker tydligvis ikke hull 2. Helt identisk som runde 1, fikk Børsheim en bogey på hull 2, men ordnet raskt opp med en birdie på hull 3. Børsheim fikk en tøff start med en ny bogey på hull 5. Likevel viste han stabilitet og flott golf de resterende hullene. Børsheim noterte seg for seks birdies og syv par resten av runden, som holdt til en godkjent 31. plass sammenlangt. Den plassen deler nordmannen med 11 andre spillere.

 

Espen Kofstad lå best ann av de norske etter den første runden. Igjen viste Kofstad godt spill, men falt noen plasser ned med en godkjent 69-runde. For nordmannen åpnet den andre runden meget lovende. Med birdie på hull 1 og 3, lå Kofstad godt ann. Likevel var det to bogeys på hull 6 og 8 som dro han tilbake på leaderboardet. På de siste ni hullene kom det to ny birdies som gjorde at Kofstad fremdeles greier å holde følge med landsmannen Børsheim, og resten av feltet. Kofstad ligger nå på en delt 42. plass med 13 andre spillere.

 

Runde 1

 

Alle våre nordmenn i Spania er under par, men med et felt som scorer lavt er ingen av dem høyt oppe på listen.

Espen Kofstad har kommet best i gang av de norske spillerne i Fred Olsen Challenge de Espana på Kanariøyene, med en runde på 68 slag, tre under par. Han deler med det 37. plassen etter første runde, og har seks slag opp til tyske Nicolas Meitinger og franskmannen Christophe Brazillier i tet.

Slaget bak følger hans klubbkamerat i Losby, Peter Kaensche på 51. plass. Hans runde på to under par bestod av tre birdies, en bogey og resten par. Knut Børsheim ligger sist av våre nordmenn, men hadde på ingen måte noen dårlig runde. Fire birdies og tre bogeys gir en under par og 69. plass. Med tanke på at det er de 60 beste spillerne som klarer cuten er han dermed avhengig av å løfte spillet sitt fredag for å kvalifisere seg til helgespillet. Det er spesielt viktig at han klarer cuten, med tanke på at han misset den forrige helg.

Da endte Espen Kofstad på syvendeplass, hvor han i ALLIANZ Golf Open Grand Toulouse inkasserte 4 250 euro. Han befinner seg for øyeblikket på 32. plass på Challenge Tours pengeliste (41 107 euro). Knut Børsheim som misset cuten er på 24. plass (47 867 euro). De har henholdsvis 9 790 og 3 030 euro opp til Sam Walker som okkuperer den 21. og siste plassen som sikrer ET-kortet for neste sesong.

Forhåpentligvis blir det flere birdies og færre bogeys fredag. Det kommer til å trengs om de skal avansere i et felt som ikke har noe problemer med å score lavt på La Gomera-banen.