Scott vil etter alt å dømme bli tilbudt en plass i Australias tropp i OL i Rio de Janeiro neste sommer. Det er ikke tatt for gitt at han vil takke ja.

– Jeg utelukker det ikke, men jeg kommer definitivt ikke til å planlegge mitt program rundt OL. Jeg planlegger mitt program rundt majorene. Dersom jeg får plass til OL, kan det kanskje bli litt artig. Men hvis jeg ikke kvalifiserer meg, kommer jeg ikke til å savne det. Jeg kommer til å kose meg med å følge med på de andre olympiske øvelsene, sa Scott til Reuters tidligere denne uken.

Han beskriver golf i OL som en «oppvisningsturnering» og sier det er flere idretter som ikke hører hjemme i OL, blant annet tennis. Scott mener OL har beveget seg for langt unna sine røtter.

Alt handler om majorene, og jeg mener det er slik det bør forbli i golfen.

Adam Scott

– Uavhengig av om jeg vinner en OL-medalje eller ikke, kommer det ikke til å definere min karrere eller endre min oppfatning av hvor fornøyd jeg er med min karriere. Turneringen er aldri noe jeg har strukket meg etter, og det tror jeg at jeg aldri kommer til å gjøre. Alt handler om majorene, og jeg mener det er slik det bør forbli i golfen.

– Vi skal reise ned dit og spille en oppvisningsturnering og møte utøvere i andre idretter midt i majorsesongen. Jeg tror ikke noen utøvere i andre idretter ville ønsket å gjøre det samme.

OL i 2016 starter i august. For å få kabalen til å gå opp, har PGA Tour flyttet årets siste major, PGA Championship til siste uken i juli. Turneringen spilles vanligvis andre uken i august.

– De fleste utøverne i OL har sannsynligvis trent i fire år for å toppe formen spesifikt til dette ene arrangementet. Det er det øverste i deres sport. De får et forsøk hvert fjerde år. Jeg føler det er dem denne tiden er for. Golf bør ikke være en del av OL, konkluderer Scott.

Les også: Kritiserer OL-formatet 

Scott sine uttalelser står i sterk kontrast til Norges største golfstjerne, Suzann Pettersen. Hun har flere ganger uttalt at OL-gull i Rio er et av hennes store mål på tampen av karrieren.

Norge kan maksimalt sende to kvinner og to herrer til neste års OL i Riio. Minstekravet for å delta i OL er topp-450 på herrenes verdensranking og topp-600 for damene. I skrivende stund ligger det an til å bli to norske kvinner i OL, med Suzann Pettersen som det eneste sikre kortet. Marianne Skarpnord har foreløpig grep om den andre billetten gjennom sin 119. plass på verdensrankingen, over 200 plasser over Tonje Daffinrud på listen. Det er imidlertid fortsatt 13 måneder igjen til troppen skal bestemmes.

På herresiden ser det mørkere ut med tanke på OL-deltagelse. Espen Kofstad, som er skadet resten av sesongen, ligger på 916. plass på verdensrankingen.