Rory McIlroy og Tiger Woods utveklset til sammen 16 birdies og en eagle i torsdagens åpningsrunde av BMW Championship, men det var verdenseneren som trakk det lengste strået med en runde på åtte under par. Det gir McIlroy delt ledelse sammen med Webb Simpson, Bo Van Pelt og Graham DeLaet. Slaget bak følger Tiger på delt 5. plass.

Med rolig vind og myke greener var forholdene på Crooked Stick-banen optimal for å score lavt, noe hele 55 spillere under par vitner om. Nå er alle øynes rettet mot Tiger Woods og Rory McIlroy, som igjen gikk i ball sammen. Og igjen viste de hvorfor de tilhører toppen.

– Det var fantastisk. Med de myke forholdene kunne man gå lavt der ute, og det gjorde jeg. Jeg klarte å utnytte at jeg slo ballen veldig bra. Jeg traff mye fairways, noe jeg trengte å gjøre. Jeg slo også langt, og ga med mange muligheter. Jeg misset noen slag, men klarte å utnytte de gode. Det var en herlig start på turneringen, oppsumerte Rory åpningsrunden overfor pgatour.com

Til og med tigeren selv lar seg imponere av McIlroys fryktløse stil.

– Jeg scoret bra. Jeg slo ikke så bra, men jeg scoret. Rory derimot spilte nydelig golf. Absolutt alle delene av spillet hans fungerte, og alt så bra ut. Jeg var heldig som gikk så lavt som jeg gjorde, forteller han.

Til tross for at de to stjernene er harde konkurrenter på banen, har de på kort tid rukket å bli gode kompiser. Etter runden lot de seg intervjue sammen under pressekonferansen. Etterpå gikk de sammen opp i klubbhuset, og satte seg alene på et bord i hjørnet for å spise lunch sammen.

– Vi har det gøy. Dette er den nye generasjonen spillere som er på vei. Han slår fantastisk, putter bra, og på toppen av det hele er han en utrolig ålreit gutt. Han er morsom å spille med, og han er et fantastisk talent. Golfen er i gode hender hos han. Han kommer bare til å bli bedre, og det er ålreit å følge med på.

– Det føles ikke som om han er 13 år yngre enn meg. Han er veldig moden. Han forstår og takler alt bra, han har vært proff en stund nå. Han har spilt over hele verden, og det har virkelig hjulpet ham. Det hjelper i utviklingen din som spiller, men også som person, konkluderer Tiger.