Golfens mest berømte furutre ruver ikke lenger over det 17. hullet på Augusta National.

 

«The Eisenhower Tree» ble nylig rammet av kraftige skader etter en is-storm og ble fjernet i helgen, bekreftet klubben søndag.

 

– Tapet av Eisenhower-treet er tøffe nyheter å akseptere. Vi har innhentet meninger fra de beste treekspertene, og dessverre var de samstemte i at treet ikke var til å reddes, sier klubbens styreleder Billy Payne i følge lokalavisen The Augusta Chronicle.

 

Landemerket, også kjent som «Ike’s Tree» etter USAs 34. president og general under 2. verdenskrig, Dwight D. Eisenhower var plassert  190 meter fra teestedet på venstresiden av fairway på det 17. par 4-hullet. Furuen var 20 meter høy, og var mellom 100 og 125 år gammelt.

 

Dwight D. Eisenhower selv var aldri noen stor fan av treet som har vært kjent som en «ballmagnet» blant klubbens medlemmer. Under et klubbmøte i 1956 foreslo han å hugge treet. Clifford Roberts,  en av grunnleggerne av The Masters Tournament, avfeide klagen og hevet møtet, og siden den dagen har treet blitt linket til Eisenhower.

 

– Vi har begynt diskusjonene på hvordan vi skal hylle dette viktige ikonet i klubbens historie, sier Billy Payne – om treet, ikke presidenten vel og merke.

 

Payne sier det ikke var noen andre skader på Augusta National under is-stormen, og banen er nå åpen for medlemmer.

 

Tidenes mestvinnende i Masters, Jack Nicklaus var en av de første til å uttale seg etter å ha hørt nyheten om furuen som ble huggey.

 

– The Eisenhower Tree er et ikonisk symbol for Augusta-tradisjonen. Det kommer til å bli savnet. Jeg traff det treet så mange ganger opp gjennom årene at jeg ikke skal si hva jeg har kalt meg selv eller treet. «Ike’s Tree» var et av de penere navnene.