Nettstedet Quirkology har nylig foretatt en undersøkelse, der 6000 kvinner og menn har svart på hva de synes er den mest sexy idretten. 57 prosent av kvinnene tiltrekkes mest av menn som driver med klatring, mens ekstremsport, fotball og fotturer følger på de neste plassene. Blant hele 70 prosent av mennene var det aerobic som kom best ut, etterfulgt av yoga og gymtrening.

 

Er det noe kvinner og menn derimot er samstemte i, er det at golf ikke er en idrett for de som ønsker å bruse med fjærene.

 

– Våre studier viser at kvinner heller bør komme seg inn i en sal og drive aerobic enn å løpe ute etter kjærligheten, mens menn bør legge fra seg vektene og komme seg opp i klatreveggen. Når det er sagt er den beste måten å finne lykke – og et treningsopplegg som varer – å gjøre noe du elsker. Med mindre det er golf da!, spøker treningsekspert Sam Murphy, som var en av studiens bidragsytere.

 

Golf er minst populært hos mennene (18 prosent), etterfulgt av rubgy (6 prosent) og bodybuilding (5 prosent). Hos damene er det bodybuiling som er minst populært (19 prosent), mens golfen følger etter seks prosentpoeng bak. Tredje minst populært er aerobic.

 

Vi har en mistanke om at tvilsomme antrekk har sin del av skylden for at golfere ikke blir sett på som de mest sexy. Hva tror du?