Lørdagskvelden på Montgomerie Maxx Royal tok banedesigneren selv plass bak grillen for å servere spillere og ledere. Med egen luksusvilla på banen var han naturlig vertskap.

 

– Siden turneringen spilles på en bane jeg har designet sammen med European Golf Design, tenkte jeg det ville være gøy invitere alle på grillfest hos meg for å feire denne herlige uken.

 

Gjennom de tre første rundene har spillerne til tider tatt knekken på Montys bane.

 

– Det har vært godt å se at banen utfordrer spillerne. Regnet tidlig i uken gjorde greenene veldig myke og resultatet av dette har vært veldig lave scorer.

 

Skotten delte også sine tanker om European Tours fremtid.

 

– Det er flott å se mengden talenter på European Tour. Vi har ungdommer fra hele verden som har dette som arbeidsplass der de vokser til å bli store spillere.Vi må fortsette å støtte nye turneringer og gi nye generasjoner muligheten til å konkurrere mot de beste. Tyrkia og alle involverte skal være stolt over det de har fått til.

 

Kanskje er dette begynnelsen på en tradisjonsrik turnering for European Tour. Spørsmålet er om de kan opprettholde nivået på premiepenger og ikke minst startpenger for spillere som Tiger Woods. Verdenseneren får trolig rundt 15 millioner kroner for å spille i Tyrkia.