Grimstad og Gerhardsen holdt stand på Meland

Lasse Gerhardsen og Renate Hjelle Grimstad tok sine første seiere i Norgescup i Bergen søndag.

De to fra henholdsvis Ski- og Bergen Golfklubb ledet etter lørdagens to runder, og holdt hodet kaldt da de dro i fra på søndagens tredje og avsluttende runde. Da dagen var omme var begge fortsatt på toppen av leaderboardet, men en komfortabel luke på fire slag ned til nærmeste utfordrer.

Gerhardsen avsluttet med en 71-runde, hans beste runde for uken og avsluttet to under par sammenlagt. Dermed var han også feltets eneste spiller under par.

Vinneren av årets forrige turnering på Team Norway Junior Tour, Petter Mikalsen endte på andreplass (+2), mens hans lagkamerant Sondre Ronold avsluttet ytterlige fire bak.

I dameklassen avsluttet Renate Hjelle Grimstad med en 75-runde, som var hennes beste runde denne uken. Hun landet på +9 sammenlagt. Hjemmebanespiller Kristin Simonsen kapret andreplassen på +13, mens Drøbaks Sandra Nordaas okkuperte den siste pallplassen på +16.

Neste Norgscup-turnering på programmet er på Miklagard fra 5. til 7. juli.

Runde 1 og 2

Dopingkontrollen dukket opp da de to første rundene av  Norgescup på Meland GK ble spilt i helgen.

Kontrollørene fra Antidoping Norge testet både gutter og jenter etter dagens Norgescuprunder på Meland GK utenfor Bergen, bekrefter at alt er fryd og gammen, dopingkontrollørene til tross.

– De testet både gutter og jenter, og spillerne tok det fint, sier Jørgensen til Norsk Golf. Det er første gang hun opplever at det er dopingkontroll på en turnering hun leder.

I dag har det blitt spilt 36 hull i både herre og dameklassen i tredje runde av Norgescupen. Lasse Gerhardsen fra Ski GK ligger best an i herreklassen etter to runder på par, et slag foran William Bertrand fra Stavanger GK. Rogalandsklubben okkuperer  de tre neste plassene foran Vetle Marøy fra Bergen GK og Daniel Aulin Jansen, Kristiansand som deler 6. Plassen.

I dameklassen er det tre bergenserinner som topper leaderboardet: Renate Hjelle Grimstad, Kristin Simonsen og Julie Christine Lied, med henholdsvis + 7, + 9 og + 11 før morgendagens finalerunde.