Tall fra Abu Dhabis turist- og kulturdepartement viser at emiratets tre mesterskapsbaner – Abu Dhabi GC, Saadiyat Beach GC og Yas Links – økte antall runder av utenlandske spillere med utrolige 94.5% i 2012 sammenlignet med 2011.

 

Utenlandske golfere spilte 13.171 runder på de tre nevnte banene mot 6.769 det foregående året. 5.664 (43%) av disse ble booket gjennom turoperatører, 5.795 (44%) gjennom hotellreservasjoner og de siste 1.712 (13%) var spillere som bare kom innom og spilte.

 

Den voksende golfindustriens økonomiske bidrag strekker seg forbi grønne fairwayer og greener. Hele 7.286 hotellgjester ble registrert som golfere og disse hadde 24.271 overnattinger. Faisal Al Sheikh fra turist- og kulturdepartementet er strålende fornøyd med utviklingen.

 

– Golfturismen vokser ikke bare, den er sprudlende. Med ‘Golf in Abu Dhabi’ lager vi en enkel prosess for booking. Flere får opp øynene for golfdestinasjonen takket være luksuriøse bosteder like ved vårt mangfold av golfbaner.

 

Tallene viser også at november (3.005), Februar (1.942), desember (1.793), mars (1.494) og januar (1.442) var de mest populære månedene for utenlandske golfere. Det understreker at dette er en populær destinasjon for europeere i vintermånedene. 

 

Nå får Abu Dhabi drahjelp fra Matteo Manassero, den italienske 19-åringen som spås en lysende framtid. Med ‘Golf in Abu Dhabi’ på plass på capsen skal han være ambassadør for dem i tre nye år. 

 

– Å signere kontrakten var lett for Abu Dhabi har blitt mitt andre hjem. Jeg vant min tredje tittel i Singapore etter en kort ferie her i november. Årsaken til seieren var at jeg var avslappet, frisk og hadde mulighet til å trene på fantastiske baner i varmt vær mens resten av verden frøs. Å være ambassadør for Abu Dhabi er ikke vanskelig. Det er lett å forklare hvorfor jeg elsker dette stedet. Forhåpentligvis vil flere av mine profesjonelle konkurrenter og amatørgolfere over hele verden forstå at forholdene her ikke bare er glimrende – de er de beste.

 

For mer informasjon om Abu Dhabi og golf gå inn på www.golfinabudhabi.com eller send mail til info@golfinabudhabi.

 

Tekst: James Lovett