Plassen sikret hun fredag, etter å ha levert en avslutningsrunde på Plantation Golf & Country Club i Florida på 69 slag, tre under par. Dermed klatret hun fra 25. plass til 13. plass på leaderboardet, og havnet dermed godt innenfor grensen av de 70 beste spillerne som kvalifiserte seg videre.

Grøtvedts totaltscore på fire under par var til slutt 12 slag dårligere enn vinnerscoren til Ginger Howard. 

En som dessverre ikke endte blant de 70 beste var Lene Krog. Med 92. plass som utgangspunkt for avslutningsrunden var det en formidabel oppgave hun hadde foran seg, og med en 79-runde falt hun ned til 136. plass.

Det blir med andre ord kun Benedikte Grøtvedt som får muligheten til å forsøke seg på å realisere LPGA-drømmen når det siste ledet av kvaliken slår i gang på LPGA National i Florida 4. desember. Denne turneringen spilles over fem runder.

 

Fra tidligere

Denne uken spilles det andre trinnet av LPGA-tourens Q-school, med to norske jenter med i deltagerlisten. Benedikte Grøtvedt og Lene Krog begir seg ut på Plantation Golf & Country Club i Florida, der de skal forsøke å avansere i finalekvalet til verdens jeveste kvinnetour. Med en runde igjen av konkurransen er det førstnevnte som ligger best an.

Feltet består av 232 spillere, og det er her de 70 beste som avanserer til neste ledd. Etter tre av fire runder ligger Grøtvedt godt innenfor på 25. plass, med en totalscore på en under par (71-75-69). Hun har åtte slag opp til Thidapa Suwannapura, Julia Boland og Ginger Howard i tet, og fem slag ned til de ni spillerne som ligger på 74. plass og dermed ikke kvalifiserer seg videre.

Lene Krog går det dessverre litt tregere med. Lier-jenta er seks over par, noe som gir henne en delt 92. plass (76-71-75). Tre slag har hun opp til 67. plassen. Hun er med andre ord mest sannsynlig avhengig av hennes første runde på 60-tallet denne uken fredag om hun skal ha noe håp om å avansere.