– Jeg var litt nervøs på første tee. Men jeg slo et veldig bra utslag, og etter det følte jeg meg komfortabel. Jeg hadde det bare gøy i dag, sa unggutten kort tid etter å ha rullet i en birdieputt på det 18. hullet, hvor han kunne signere for en oppsiktsvekkende åpningsrunde på en over par.

 

Kineseren var ikke levnet de store mulighetene før turneringer, og med sine beskjedne lengder fra tee spådde de fleste en runde nærmere 80 enn 70 slag for Guan.

 

Les også: Tiger spilte treningsrunde med 14-åring

 

Men med sitt uredde vesen, og bevæpnet med sin snorrette hybrid i hånden på innspillene viste han nettopp hvorfor han kvalifiserte seg til The Masters ved å vinne Asia-Pacific Amateur Championship i fjor. (Se video fra han kvalifiserte seg her! )

 

Publikumsgalleriet på det 18. ga Guan en stående ovasjon da hans birdie fra fem meter fant bunnen av koppen. Hans medspiller, tidligere Masters-vinner og feltets eldtste spiller, Ben Crenshaw måtte også applaudere.

 

– Jeg skal si deg, han spilte som en veteran i dag. Det var en nydelig runde golf. Han kjenner sine begrensninger, og han spiller deretter. Han er full av selvtillit, og følsomme hender. Han virket aldri å la seg stresse. Veldig tålmodig. Og veldig, veldig imponerende, konstaterte Crenshaw, som ikke så noen grunn til å spare på superlativene. Det gjorde ingen andre heller.

 

Dersom Guan var nervøs var det umulig å se. Han virket iskald hele tiden, viste aldri verken de stor skuffelse eller glede, og spanderte en liten knyttneve de fem gangene han rullet i en birdieputt. Verdensener Tiger Woods hadde til sammenligning tre birdies torsdag.

 

– Adam Scott og jeg snakket om det. Dersom vi hadde vært her som 14-åringer hadde vi ristet!, sier Sergio Garcia, som selv leder turneringen.

 

Matteo Manassero ble tidenes yngste spiller som klarte cuten i en major som 16-åring for tre år siden. Nå har Guan gitt seg selv et strålende utgangspunkt for å knuse den rekorden. Skulle han klare det er det vanskelig å se for seg at den rekorden noen gang blir slått igjen.

 

Med sine 73 slag ligger Guan foran spillere som Bubba Watson, Hunter Mahan, Nick Watney, Ian Poulter, Louis Oosthuizen og Branden Grace for å nevne noen, og har gode muligheter til å klare cuten dersom spillet fortsetter.

 

En helt grei Masters-debut.