Halvorsen avsluttet sterkt i Florida

Andreas Halvorsen delte 8. plassen i  American Junior.

Larviksgolferen leverte lørdag sin beste runde for turneringen med 72 slag, på par, og ble med det liggende ti over par sammelnagt. Med to birdies og to bogeys på scorekortet endte han 12 slag bak den finske vinneren Albert Eckhart.

Jarand Ekeland Arnøy rundet av med en 77-runde, og delte 28. plassen på 19 over par.

I jenteklassen ble Kristin Simonsen beste norske på delt 17. plass og 24 over par. Mariell Bruun delte 22. plassen på +29.

Runde 2

Tre av fire norske spillere datt ned på leaderboardet etter andre runde av American Junior.

Kristin Simonsen var den ensete av de fire norske spillerne som forbedret scoren på andre runde med 81 slag. To birdies til tross:  Det ble for mange bogeys og doble sådanne, så Mariell Bruun måtte dessverre noter 84 slag på scorekortet fredag. Hun ligger med dette 15 slag bak lederjenta Kaev Preamchuen fra Thailand. Før dagens finalerunde ligger de på henholdsvis 20 og 22 plass i dette 25-jenters store feltet.

Andreas Halvorsen ligger nå 10 slag bak lederen, finske Albert Eckhardt  som slo til med en 69 runde i går. Jarand Ekeland Arnøy fikk det ikke helt til å stemme i går, og Fana-gutten ligger nå på en 28 plass, noe som er midt på treet i denne sammenheng. At mye kan skje i golf, det beviste polakken Jan Szmidt i går. Etter en førsterunde på 80 slag, slo han til i går med seks birdies, to begeys og resten par. Dette ble rundens beste: 68 slag!

Siste runde på Slammer & Squire i St. Augustin, Florida spilles idag.

Runde 1

Mens de fleste norske golfere er travelt opptatt med juleforberedelser, er fire norske juniorer i full gang med turnering i USA.

Mariell Bruun, Kristin Simonsen, Andreas Halvorsen og Jarand Ekeland Arnøy har i dag spilt første runde av American Junior på  Slammer & Squire i St. Augustin, Florida, en av to  offisielle golfbaner i World Golf Hall of Fame. Det rapporteres om gode spilleforhold med sol og varmt vær.

Mariell Bruun ligger på en 15. plass med en runde på + 9, åtte slag bak leder og favoritt Marianne Li fra USA. Kristin Simonsen gikk +11 idag og er på en foreløpig 20. plass. Det er 25 jenter fra 11 land med i turneringen.

Larvikjenta Mariell Bruun som fylte 18 år igår, er ikke helt fornøyd med dagen, men er klar for å kjøre hardt på imorgen.

– Startet dagen med helt greit spill, og gode up and downs, til tross for to boogier, og kunne runde 9 hull på +2. På backnine kom det noe mer vind, som var med å påvirke, noe som fra min side  førte til noen feil valg, som ga konsekvenser. I tillegg var putteren kald, så ble ikke så lett å rette opp i feilene. Men hadde også noen gode slag i dag, og det er de jeg tar med meg videre til runde 2, sier Mariell til Norsk Golf.

Andreas Halvorsen og Jarand Ekeland Arnøy gikk begge fire over par i dag og ligger fem slag bak finske Albert Eckhardt. Dette er absolutt godkjent fra de norske gutta som kjemper i et 56 manns stort felt.

– Det var ca 2,5 køller vind, og generelt litt rust i spillet, er kommentaren fra Jarand Ekeland Arnøy etter dagens runde. Han kan også fortelle at alle de norske nok slet litt på greenene. Men i morgen er det nye muligheter.

Turneringen spilles over 54 hull og avsluttes 22. desember.