– Det var en veldig bra dag. Jeg puttet bra, og jeg slår jernslagene bra for tiden, så hvis jeg klarer å fortsette å holde ballen i spill på utslagene, håper jeg på å ha en mulighet til å vinne på søndag. Det er jo derfor jeg er her, sa Halvorsen til Norsk Golf etter sin åpningsrunde på åtte under par (64 slag) på Miklagard.

Larvik-spilleren hadde en trøblete start på runden med +1 etter to hull etter en tidlig dobbelbogey, men derfra og inn var han sikkerheten selv: han utnyttet den gradvis avtagende vinden og fra hull 4 til 15 gikk han hele ni under par. Selv på de tre siste hullene hvor det ble par, snuste han på birdie hver gang.

Nå håper han på å holde trykket oppe alle de fire turneringsdagene, noe han ikke klarte i fjor. Da gikk han i lederball på sisterunden, men havnet utenfor pallen etter en tung avslutning.

– Jeg håper jeg har mulighet til å vinne på søndag. Det er det som er hovedmålet. Det hadde jeg i fjor også, men avsluttet ikke så bra. Forhåpentligvis blir det annerledes i år.

– En kongepokal hadde betydd veldig mye for meg. Det hadde vært veldig gøy. Jeg har jo ikke vunnet så mye annet som proff.

(Artikkelen fortsetter under)

I likhet med de fleste andre tourspillere har det vært et vanskelig år for Halvorsen, som til daglig konkurrerer på den søramerikanske PGA-touren. Turneringsprogrammet har vært kraftig redusert, og dermed har han måttet spe på med diverse minitour-turneringer i USA. Nå gleder han seg til det begynner å nærme seg normalen igjen og krysser fingrene for et fullt turneringsprogram når den nye PGA Tour Latinoamerica-sesongen starter i november.

(Artikkelen fortsetter under)

Mats Ege har imponert stort på Garmin Norgescup i år. Nå imponerer han igjen. Foto: Benjamin A. Ward / Norsk Golf

– Det er vanskelig å få det til å gå rundt i en slik periode, men jeg er heldig som har gode sponsorer og en veldig behjelpelig familie. Det gjør at det er akkurat nok til at jeg kan fortsette.

I en slik periode hadde en solid premiesjekk fra NM også kommet godt med i bagasjen tilbake til USA. Vinneren av NM kommer til å innkassere hele 200 000 kroner (forutsatt at det er en proff).

– Premiepengene gjør at NM automatisk blir en mye sterkere turnering, og jeg tror at det gjør at spillerne  også forbereder seg ekstra godt siden det er ekstra mye å spille om, sier Halvorsen til Norsk Golf.

Halvorsen regnes som en av de største favorittene til å vinne NM og pustes i nakken av en annen favoritt: Stavanger-amatøren Mats Ege har dominert på Garmin Norgescup så langt i år og åpnet med en knallrunde på syv under par.

Deretter følger en annen favoritt, Bård Bjørnevik Skogen (Haugaland GK) på tredjeplass, seks under par.

Torsdagens største overraskelse må vi derimot et godt stykke lenger ned på leaderboardet for å finne, og dessverre med negativt fortegn: Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) er på papiret feltets beste spiller, men torsdag tydet mye på at han fortsatt slet med jet-lag etter hjemreisen fra Tokyo-OL: han kom skjevt ut av portene med å slå i vannet på åpningshullet, og den regjerende norgesmesteren kom til slutt inn på fem over par. Det holder bare til delt 58.-plass, rett ved cutgrensen.

(Artikkelen fortsetter under)

Kristian Krogh Johannessen dra rett fra Tokyo til Miklagard. Spillet hans bar preg av at han fortsatt er sliten etter reisen. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Mens flere av de største favorittene er samlet i toppen i herreklassen, er det en stor overraskelse som leder blant damene: 19 år gamle Anne-Linn Fjærvik (Moss & Rygge GK) åpnet med en stabil runde på to under par bestående av tre birdier, kun én bogey og 14 par. 

Fjærvik konkurrerer vanligvis på Srixon Tour, Norges fremste turneringsserie for juniorer, hvor hennes beste plassering i tre og en halv sesong i U19-klassen er femteplassen på Sandefjord GK i mai.

(Artikkelen fortsetter under)

Sandra Nordaas er best posisjonert av proffene i dameklassen på NM. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Nå leder hun norgesmesterskapet med ett slag over LET Access-proff Sandra Nordaas (Drøbak GK), Franziska Sliper (Sola GK) og Tuva Marie Isebakke (Nøtterøy GK). Den største favoritten, Symetra Tour-spiller Karoline Stormo (Arendal og Omegn GK) ligger rett utenfor pallplass på femteplass med en runde på par.

NB! Ettersom det er fem helt nye hull på Miklagard har klubben frem til denne uken ikke hatt en offisiell banerekord. Halvorsen og Fjærviks runder på 64 og 70 slag er dermed nye banerekorder på Miklagard.

Leaderboard NM