Ledelsen på ett slag svensken tok med seg på McIlroy til avslutningsrunden skulle vise seg å være tungen på vektskåla i BMW Masters. Med en totalscore på 21 under par på Lake-Malaren-banen i Kina slo han verdenseneren og Ryder Cup-lagkamerat Rory McIlroy med ett slag.

Hanson hadde tilsynelatende stålkontroll store deler av dagen med en fire slags ledelse da bare noen få hull gjenstod. Så flexet McIlroy muskler med eagle på det 15., etterfulgt av en birdie hullet etter. Med ett hull igjen å spille ledet Hanson med to slag. Der gjorde han bogey, samtidig som McIlroy hadde en birdieputt på fem meter for å ta turneringen til omspill. Men putten ville ikke i.

– Det var litt anspent. Rory gjorde en fantastisk innspurt med eagle på det 15. og birdie på det 16., så han satte mye press på meg. Jeg forsøkte å spille litt safe mot verdenseneren, men man må fortsatt utføre slagene, sa Hanson etter runden.

– Jeg har slått ballen bra, og putter har føltes veldig bra. Rory ga meg en liten hvilepute tidligere på dagen – han misset noen korte putter på de første hullene – og mot slutten så dro jeg nytte av det. Puttingen min har virkelig bedret seg, spesielt det siste året og jeg tror det er hovedårsaken til at jeg står her med dette nydelige trofeet.

Om McIlroys siste innspurt legger han til: – Han spilte veldig bra i dag – innspillet på det 15. var ren klasse. Han klarte å sette press på meg selv om jeg ledet med fire slag. Jeg tror putten min på det 17. var det viktigste slaget mitt, sier Hanson og sikter til sin femmeters-putt for å redde par etter å ha slått seg ut fra sanden.

– Å nærme meg Rory på toppen av Race to Dubai er et av mine større mål. Jeg kommer til å forsøke å fortsette å holde formen gående, og forhåpentligvis vil jeg være i toppen også neste søndag.

Seieren var Hansons sjette i Europatour-sammenheng, og hans andre for året. Han klatret samtidig opp til andreplass i Race to Dubai med 2 594 728 innspilte euro så langt i år, drøye 800 000 euro bak McIlroy.

Race to Dubai