Rory McIlroy noterte seg for en åpningsrunde på 66 slag (-6), noe som gjør at han ligger på tredjeplass, to slag bak Peter Hanson etter første runde av Dubai World Championship. Det betyr også at kampen om sammenlagtseieren i Race to Dubai nå er enda mer åpen, ettersom Luke Donald ikke klarte bedre enn en 72-runde og 14. plass torsdag. McIlroy er avhengig av å vinne denne uken, samtidig som at Donald må havne utenfor topp-ni på leaderboardet for at Rory skal bli

årets vinner av R2D.

 

Men ingen i feltet klarte å toppe Peter Hansons fantastiske åpningsrunde torsdag. Svensken tangerte Lee Westwoods banerekord på Earth Course på 64 slag, og leder med ett slag over Paul Lawrie etter første dag. 34 år gamle Hanson har ikke vunnet siden han debuterte i Ryder Cup for 14 måneder siden, men havnet på tredjeplass forrige helg da Rory McIlroy vant i Hong Kong.

 

– Jeg tror dette er den beste runden jeg har spilt. Det er en ganske krevende bane, og det begynte å blåse mer på de siste ni. Jeg er veldig, veldig fornøyd med hvordan jeg slo ballen, og at jeg rullet i noen putter, sa han etter runden.

 

Hanson var to under par for runden etter halvspilt runde. Så, på det tiende hullet skulle det virkelige birdieracet begynne. Fire strake birdies fra det 10. til 13. hullet, samt birdies på hull 15 og 17 sørget for at han leder an i kampen om 922 645 euro, over 7,1 millioner kroner.

Rory McIlroy sliter fortsatt med et virus, men virket alt annet enn hemmet av det under åpningsrunden.

 

– Viruset har på en måte tatt vekk litt av presset. Jeg er ikke hundre prosent, og det er ikke noe jeg kan gjøre med det. Jeg gjorde tre dumme feil på de første ni, men holdt meg rolig og back nine var så og si feilfri. Jeg føler meg langt fra uovervinnelig, men hver gang jeg spiller føler jeg at jeg kan levere en god score.

 

Les også: Virus bekymrer McIlroy før finalen

 

Høydepunkter

 

Kilde: europeantour.com