Bergenseren misset riktignok cuten i forrige turnering, men reiser likevel til Losby med en god porsjon selvtillit i bagasjen. Børsheim var smertefullt nære proffkarrierens første seier i Mugello Tuscany Open, der han ble henvist til andreplass til tross for å ha ledet turneringen med fire slag da bare noen få hull gjenstod.

 

Bare uken før noterte 26-åringen sesongens første pallplassering med delt 3. plass i Bad Griesbach Challenge Tour i Tyskland.

 

– Jeg har spilt bra i det siste, og spillet mitt har bedret seg de siste par månedene, så om jeg klarer å holde det gående i Norge ville det vært gæy å kunne blande seg inn i seierskampen. Forhåpentligvis vil det være mange nordmenn der ute for å støtte oss, sier Børsheim i et intervju med europeantour.com.

 

Langtslående Børsheim mener banen passer ham bra.

 

– Jeg spilte banen for lang tid siden, selv om det bare er 20 minutter unna der jeg bor. Det er en parkbane med en miks av ulike stiler, men den er en god test, og sannsynligvis den beste norske banen så langt på Challenge Tour. Den er nok topp-5 i Norge, så forhåpentligvis blir forholdene der gode. De har et bra banemannskap der.

 

– Man må slå ballen bra der, banen er ganske lang, så gode driver gir mange mellomjern og wedger inn til greenene. Scorene vil sannsynligvis ikke være for lave, rundt 15 under par. Jeg tror det passer spillet mitt bra, forklarer han til europeantour.com.

 

Etter en vanskelig start på sesongen med syv missede cuter i sine ni første turneringer for året, har han de siste ukene klart å klatre til 32. plass på pengelisten. Det er ikke bare de siste ukene Børsheim har vært nære på seier. I 2011 holdt han på å vinne Kazakhstan Open, men måtte ta til takke med 2. plass. Han drømmer om at jomfruseieren skal komme foran norsk publikum.

 

– Det ville virkelig vært deilig å få min første seier i Norge, og så klart håper jeg på å blande meg inn i seierskampen igjen og gi meg selv muligheten til å vinne.

 

– Jeg var virkelig nære på i Toscana. Man må bare fortsette å gi seg selv muligheten, så vil jeg forhåpentligvis vinne etterhvert. Topp-10 på rankingen er målet mitt, og der er noen store turneringer på trappene. Jeg skal spille noen uker på rad, så dette blir en viktig periode.

 

En Challenge Tour i Norge er viktig for utviklingen av norsk herregolf. Turneringen gir Norges Golfforbund muligheten til å kunne tilby flere unge spillere muligeter til å prøve seg på Europas nest øverste nivå.

 

– Jeg håper norsk golf er på vei oppover, og det burde være en del folk som kommer og ser på. Når vi spiller på touren er det alltid mange som følger oss på Twitter og Facebook, så om været blir bra er jeg sikker på at det blir en del som tar turen for å følge oss, avslutter Børsheim overfor europeantour.com.