Det skulle man ikke trodd for bare noen uker siden.

Arnøy (Fana GK) lå frem til starten av september på 966.-plass på verdensrankingen. Etter to andreplasser på rad på Challenge Tour har han plutselig klatret til 424.-plass, er Norges høyest rangerte spiller, og er plutselig sikret kortet for 2018.

20-åringen har klatret så høyt som til 36.-plass på Challenge Tours pengeliste, og han ligger nå bare 18 000 euro bak topp-15-plasseringen som gir europatour-kortet neste år.

I tillegg er han klar for andresteget av europatour-kvalifiseringen i starten av november. Norsk Golf møtte Arnøy forrige uke da han var på en snarvisitt i Oslo for å hente visum på den kinesiske ambassaden.

Han fortalte at han har ingenting å tape i jakten på å komme med i «det gode selskap» blant den ypperste Europa-eliten.

– Det har gått veldig fort de siste ukene. Nå vil jeg bare smi mens jernet er varmt. Det er kult å ha gitt seg selv muligheten til å spille om europatour-kortet. Jeg jeg skal bare kjøre på for å klare det, men jeg spiller med senkede skuldre. Jeg føler jeg allerede er «foran skjema» og anser dette som en vellykket sesong, uavhengig av hvordan spillet blir på slutten, sier Arnøy til Norsk Golf.

Mens Arnøy allerede er sikret et opprykk til Challenge Tour, forsøker en av hans Team Norway-lagkamerater, Aksel K. Olsen, å kvalifisere til Challenge Tour i Nordic League-finalen denne uken. Arnøy sier til Norsk Golf at han kommer til å holde et lite øye med hva som skjer i Nordic League-finalen i Sverige.

– Det hadde vært kult å ha en reisepartner på Challenge Tour neste år! Jeg har troen på Aksel, smiler han.

Selv om topp-15 på Challenge Tour Order of Merit er innen rekkevidde for Arnøy, blir det også viktig for ham å sikre plassen i topp-45 på rankingen. Da vil han få spille sesongfinalen i Oman, hvor det spilles om en pott på hele 420 000 euro. Alle i topp-45 er også garantert en plass i det tredje og siste kvalifiseringssteget av Q-School.

– Det føles som om det er min tid å vinne snart. Alt har gått veldig raskt, og hvis jeg klarer å vinne snart, har jeg mulighet til å klare topp-15, noe som hadde vært enormt. Jeg har i grunn spilt den samme golfen som jeg har gjort i hele år, men jeg har senket litt flere putter. Jeg liker hvordan jeg har utviklet meg, sier Arnøy til europeantour.com.

Han sier ukens bane i Hainan er lang og har små greener. Det favoriserer de gode ball-strikerne, noe som passer Arnøy bra.

– Jeg har tro på at jeg kan komme høyt på leaderboardet igjen, konstaterer han.

Følg utviklingen i Kina her. Turneringen spilles fra torsdag til søndag.