Det forteller han i et intervju med ba.no tirsdag. 

 

Neste uke slår Open de Andalucia Costa del Sol i gang på Aloha GC i Spania, hvilket blir Børsheims første turnering siden han misset cuten i Joburg Open i Sør-Afrika 13. januar.

 

Den gang kom han rett fra ferie hjemme i Norge, en ferie han selv tidligere har sagt var viktig for ham får å begynne sesongen med fulladede batterier. Som vi alle husker ble fjorårssesongen hans rundet av med den beinharde Q-school-kvalifiseringen, der han sikret Europatour-kortet med en imponerende 7. plass.

 

– Nå har jeg litt mer turneringsgrunnlagg enn jeg hadde i Sør-Afrika. Da kom jeg rett fra ferie. Jeg følger jeg har mye mer kontroll på spillet mitt nå. Jeg spiller bra, så vet jeg det er mulig å kjempe i toppen. Det er det jeg jobber for – å få kjenne litt på det å ligge i toppen, sier han til ba.no.

 

Og det er topplasseringer han kommer til å trenge denne sesongen. Med begrensede muligheter til spill, er det viktig å ta vare på de få mulighetene man har. Til våren vil Europatouren re-ranke sine spillere – da får alle spillerne på touren en ny kategori basert på hvordan de har prestert tidlig i sesongen. Ønsker man å få spille mange turneringer senere på året, er det viktig å ikke falle for langt unna innen den tid.

 

– Det hadde vært deilig (med en bra plassering journ. anm.), for foreløpig har sesongen blitt opphakket. Det hadde hjulpet veldig på selvtilliten å fått «en flying start». Det er derfor jeg trener veldig hardt nå. Jeg får bare se om jeg klarer å få det til. Ingenting hadde vært så deilig som det, sier han til Bergensavisen.

 

Han røper samtidig at han i dag vil slippe sin nye hjemmeside. Fra før har han vært aktiv både på Twitter og Facebook. På nettsiden spår han at det blir rundt en artikkel i uken.

 

NB! Børsheim har nå fått på plass en ny sponsor. Fra nå av skal han gå ikledd klær fra Conte of Florence. Dette bildet la han ut på sin Facebook-profil tirsdag.