Har tatt (mini)golfen til Oslo sentrum

I et av Oslos travleste områder har det dukket opp et nytt sted som skiller seg ut fra mengden i utelivsjungelen. Hos Oslo Camping kan du kombinere byturen med en minigolfrunde.

Publisert

– Det som alt startet med, og som har vært drivkraften gjennom hele prosessen, har vært troen på minigolf. Både som underholdning og som sport. Vi har kvernet mye rundt hvordan vi skal tilgjengeliggjøre og oppgradere minigolfformatet, forklarer Anders Gudmundstuen til Norsk Golf.

Han er primus motor for nyåpnede Oslo Camping ved Youngstorget – et unikt utested i norsk sammenheng.

Det blir stadig mer populært å kombinere en øl på kveldstid med aktiviteter som shuffleboard, pinboard, biljard, bowling, bordtennis og lignende.

Så hvorfor ikke minigolf?, tenkte Gudmundstuen for et års tid tilbake.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han har vært minigolfspiller i over 20 år. Han er flerfoldig norgesmester, ble sølvvinner i junior-EM i 1997, og har tre 18-hullsrunder på 18 slag (!) på samvittigheten. Derfor var en minigolfbar naturlig da han presenterte ideen for kompisene Lars Hvidsten og Marius Sommerfeldt – som i dag er hans kollegaer.

– De var ikke minigolfere, men har bakgrunn fra å bygge barer. De har et litt mer ironisk forhold til minigolf enn meg, men har hatt veldig viktige innspill på underholdningsdelen av minigolf-delen. Jeg ble kanskje hakket for seriøs noen ganger, smiler han.

Camping i hjertet av Oslo

Sammen luftet de ideen for prosjektbyrået Trøbbelskyter i slutten av desember i fjor. Siden da har det gått slag i slag med oppussing og banebygging.

Vi møter Gudmundstuen i de nyåpnede lokalene i Møllergata. Gutta kan se tilbake på en åpning som har gått over all forventning. Under åpningsdagen var det smekk fullt, og det har vært en jevn tilstrømming av besøkende siden.

Settingen for det sjarmerende lokalet er noe nordmenn flest kan relatere seg til: Campingtematikken går igjen i hver minste detalj: Alt fra taklamper laget av kulegriller, til en meny som består av klassikere som slush, toast og popcorn.

Innpakningen til tross: Gudmundstuen understreker at det er minigolfen som står i sentrum:

– Golf er ikke den mest tilgjengelige sporten. Helt siden vi begynte å lage banene her har vi tenkt på dere golfere. Jeg mener vi har klart å lage noe som kan være underholdende, samtidig som det kan by på litt seriøs presisjonstrening for de som ønsker det.

De fleste forbinder minigolf med lek og moro. Gudmundstuen mener på sin side at minigolf er undervurdert som sport.

– Det består av mange flere elementer enn folk flest er klar over. I tillegg til presisjon og avveining er du nødt til å ha ballkunnskap. Ballene har forskjellige egenskaper med ulik stuss, tyngde og hardhet. Det er også forskjell på baller med og uten lakk, og egenskapene kan variere med temperaturen.

Noe for alle

18-hullsbanen er fordelt på 1000 kvadratmeter over to etasjer med 12 hull i første etasje, inkludert ett ute på balkongen, og seks midlertidige hull nede i kjelleren som ryddes vekk etter klokka ti på kvelden for å gjøre plass til DJ og dansegulv.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Banene er bygget med og rundt interiøret, og hver minste kvadratmeter er utnyttet på kreative og morsomme måter. Et godt eksempel er avslutningshullet: Treffer du godt, ruller ballen bak baren, gjennom et rør i en renne ved bardisken, før det ringer i en bjelle i det ballen havner ut på green.

Jeg tror det finnes et sovende minigolfpotensial i befolkningen! Anders Gudmundstuen

Hullene er mellom fire og seks meter lange, bekledd i kunstgress levert av Chrisco Golf. I teorien skal det være mulig å gå en 18-hulls runde på 20 slag. Det var imidlertid en score som ingen i redaksjonen var i nærheten av å snuse på.

– Klubben jeg spiller for driver minigolfbaner på Grünerløkka og på Torshov. Etter å ha vært der i 20 år ser jeg hva flaskehalsene er. Vi har forsøkt å lære av det her for å sikre god flyt i spillet. Jeg har sinnsykt mange tegninger på dataen min med ulike varianter før vi endte opp med dagens løsning.

Så hva slags folk ser Oslo Camping for seg at de skal tiltrekke? Gudmundstuen sier det passer for alt fra vennekvelder til Tinder-dates, lønningspils og firmatreff. Han tror minigolf er en såpass tidløs aktivitet at det vil gå rett hjem hos hovedstadsfolket.

– Jeg tror det finnes et sovende minigolfpotensial i befolkningen!

Powered by Labrador CMS