Padraig Harrington innledet Transitions Championship i Florida med et smell, og leverte sin beste runde i karrieren med ti under par, 61 slag torsdag. Det gir iren en ledelse på tre slag på amerikaneren Wil Claxton, og fem på John Senden, Kenny Perry, Jim Furyk, Jason Dufner, William McGirt, Jason Bohn og Cameron Tringale som følger ytterlige to slag bak.

 

To birdies på de to første hullene la grunnlaget for en forrykende runde for Harrington, og med ytterlige åtte birdies hvorav tre av dem kom på de siste hullene, kunne han lever et feilfri scorekort uten bogeys.

 

Nå gjenstår det å se om runden er en indikasjon på om han er på vei tilbake. I mai 2010 var han nummer 13 på verdensrankingen. Nå er han 90. plass. Hans forrige seier kom i 2008 da han gikk til topps i PGA Championship, hans tredje majortittel.

 

– Jeg er stolt av min mentale styrke, men det er frustrerende når man faller på verdensrankingen. I år fikk jeg ikke spilt på Doral, og heller ikke i WGC Match Play for første gang turneringen ble grunnlagt, sa Harrington til pgatour.com etter runden.

 

– I lang tid nå har jeg spilt bedre på mandager, tirsdager og onsdager enn fra torsdag til søndag. Jeg prøver å holde meg tålmodig, for jeg vet at spillet mitt er bra.

 

Harringtons tre avsluttende birdies inkluderte en senket putt på 22,5 meter på det 17. hullet, hans lengste putt i hans PGA Tour-karriere med fem meters margin.

 

– De siste fem meterne var det ikke noen tvil om hvor den var på vei, midt i hullet. Det var såklart en bonus, sier han.

 

Se høydepunktene fra dag 1 under.