Haugsrud tror Tutta holder Solheim Cup-nøkkelen

Per Haugsrud har vært engasjert av NGF for å vurdere en eventuell norsk Solheim Cup-søknad. Viasat-kommentatoren ser lyst på de norske mulighetene for å få turneringen, men sier Tutta vil spille en avgjørende rolle.

Publisert

Haugsrud har vært en del av et utvalg som har analysert om Norge skal søke Solheim Cup. Utvalget leverte en omfattende rapport til NGF rett før sommerferien. Haugsrud er optimist med tanke på en norsk søknad.

– Om vi søker så tror jeg faktisk vi får turneringen. Det er det to grunner til: Karsten Solheim som er norsk, og Tutta. Det gjenstår å se om hun fortsatt spiller i 2019, det er hun jo usikker på. Men hun har en slik status at hun kan nærmest velge når hun vil være Solheim Cup-kaptein.

Da Norsk Golf i fjor spurte Tutta om hun kunne tenke seg å bli kaptein, la hun ikke skjul på at det er noe hun drømmer om.

– Det er sikkert noe jeg kommer til å ønske å gjøre når jeg ikke spiller mer. Det hadde vært fantastisk kult å være kaptein, og det er en mulighet man må ta om den kommer. Jeg ser absolutt på det som en mulighet i løpet av livet mitt, sa Pettersen til Norsk Golf den gang.

– Avgjørelsen om hvem som får Solheim Cup blir tatt allerede i 2015. Jeg er overbevist om at Tutta kommer til å være helt i toppen frem til da. Jeg tror det skal godt gjøres for Ladies European Tour å finne et like egnet sted som Norge, fortsetter Haugsrud.

Les også: LPGA-stjernene vil ha Solheim Cup til Oslo

Han bekymrer seg ikke for om de norske anleggene vil tilfredsstille Ladies European Tour sine krav til banekvalitet, infrastruktur og andre fasiliteter.

– Anleggene er gode nok. Det må så klart alltid gjøres en del med de innen den tid, men det er et pengespørsmål. Det er ingen tvil om at det er finansieringsbiten som blir hovedutfordringen. Det er ikke akkurat snakk om noe statstøtte, det er der bare å glemme. Det er det ikke kultur for i Norge når det gjelder golf.

– Men om golf-Norge bestemmer at vi skal søke for Solheim Cup tror jeg det er større sannsynlighet for at vi får turneringen enn at vi ikke gjør det.

Les også: Oslo-OL kan avgjøre Solheim Cup-søknaden

– Tror du publikumsinteressen i Norge vil være stor nok?

– Vi kommer til å få nok folk. Solheim Cup er noe helt annet enn andre golfturneringer som har vært i Norge. Det blir masse oppmerksomhet rundt en så stor ting, klubbene i hele Norge vil sikkert sende mange av sine yngreog så videre. Det vil komme massevis av tilskuere fra Sverige, og garantert mange fra USA. Det kommer ikke til å bli noe problem å fylle opp med 30 000 tilskuere.

Les også: NGF presenterte Solheim Cup-planene

Per Haugsrud er månedens «Profilen» i den kommende utgaven av Norsk Golf. Der kan du lese om hva han har å si om livet som kommentator, og hva han egentlig mener om Tiger Woods. Magasinet kommer neste uke.

Powered by Labrador CMS