Det melder Svensk Golf onsdag.

Vanligvis har Hedblom sesongdebutert i Abu Dhabi senere i måneden, men etter lengre tids skadefravær begynner året denne gang noen uker tidligere enn vanlig for svensken. Nå stiller han til start i Africa Open som slår i gang torsdag.

– Det pirrer i kroppen. Når man har vært borte så lenge vet man ikke hvordan man ligger an turneringsmessig. Jeg slår ballen like bra som før, men jeg har mistet det å spille under press i turneringssammenheng, sier Hedblom til Svensk Golf.

I april opererte han høyre skulder, og en måned senere ble også den venstre skulderen operert. Siden har 42-åringen brukt tiden til rehabilitering med styrke- og stabilitetstrening. Han sier at skaden nå er kurert, men at han fortsatt kan kjenne smerter fra tid til annen. Uten at det hemmer svingen.

– Når jeg svinger kjenner jeg ingenting, men når jeg strekker armene i været kjennes det fortsatt. Jeg er nitti prosent frisk.

Etter å ha blitt begrenset til å kun kunne følge turneringsgolf på TV, føler han seg veldig klar for å komme tilbake i aksjon.

– Det er det å spille turneringer som er drivkraften. Når man er inne i det tenker man ikke på det, så det var en åpenbaring å få det litt på avstand en stund.

Hedblom har vunnet på Europatouren tre ganger tidligere.