Woods sin bil skal ha krysset midtdeleren  før den traff fortauskanten, så et tre før den rullet flere ganger rundt. Det forteller Alex Vellanueva på en pressekonferanse. Det var ikke bremsespor eller andre tegn på stedet. 

Woods var ved bevissthet da hjelpemannskapene ankom, og hadde synlige skader.

– Woods pådro seg betydelige skader i nedre del av høyrebeinet. Han ble hasteoperert av traumespesialistene ved Harbor UCLA Medical Center. Han hadde knuste, åpne brudd på både øvre og nedre deler av skinnebeinet og leggbeinet ble stabilisert med en kombinasjon av skruer og nagler, skriver Anish Mahajan, overlege ved Harbor-UCLA Medical Center.

Redningsmannskapene brukte øks og metallstang for å få golfstjernen ut av bilvraket. Deretter ble han fraktet til sykehuset og operert.

– Heldig som er i live

Området Woods kjørte av veien opplever ofte ulykker. Det er en bratt nedoverbakke med en sving, og skiltene langs veien oppfordrer bilistene til å kjøre på lave gir for å bremse i nedoverbakken. 

Betjent Carlos Gonzales, som var førstemann til å ankomme ulykkesstedet, sier han i blant tar folk i altfor stor hastighet i området, og at ulykker inntreffer ofte. 

–  Jeg vil si at Mr. Woods er meget heldig som kom seg ut av dette med livet i behold, sier Gonzalez. 

Takker for støtten

I en melding publisert på Tiger Woods´ Twitter-konto, takker teamet hans for støtten.