Dette var fem plasser under der han startet dagen, og nest sist av spillerne som klarte cuten. Drammenseren kan i det minste trøste seg med at han klarte cuten i sin første Challenge Tour-turnering som profesjonell. Han var også den eneste av de tre nordmennene i feltet som fikk med seg de to siste rundene.

 

For andre dag på rad leverte Mikkelsen et scorekort med seks bogeys og ingen birdies, og signerte dermed for 77 slag. Med en totalscore på ti over par ble hans første Challenge Tour-sjekk på 512 euro, i overkant av 3 800 kroner. Dermed er han nå på 253. plass på tourens pengeliste.

 

– Jeg hadde flere gode birdiemuligeter igjen, men ballen ville ikke i. Helgen har vært en stor skuffelse, men har vel godt av å få seg en på trynet her og der også, sa Mikkelsen til sin hjemmeside joakimmikkelsen.com etter runden.

 

Det måtte omspill til for å avgjøre ukens turnering. Gary Stal og Alexandra Kaleka endte begge 11 under par, men førstnevnte sikret seieren med birdie på det første omspillshullet.

 

Neste turnering på Challenge Tour-programmet er Acaya Open i Italia førstkommende onsdag. Her er både Mikkelsen, Elias Bertheussen, Knut Børsheim, Espen Kofstad og Eirik Tage Johansen klare til start.

 

– – – – –

 

Runde 3

Joakim Mikkelsen fant aldri flyten i Credit Suisse Challenge lørdag.

«Moving day» i Sveits gikk dessverre ikke helt som planlagt for Joakim Mikkelsen.

Med en tredjerunde på seks over par falt drammenseren til en delt 55. plass, 17 plasser under der han startet dagen.

Uten en eneste birdie på scorekortet og med seks bogeys signerte han til slutt for en 77-runde, og ligger nå fire over par sammenlagt. Dermed spilte han seg ut av muligheten til å kunne hevde seg i toppen. 

 – Jeg gjorde i grunn ingen store feil idag, men i de forholdene jeg hadde idag så kom det noen bogeys her og der. Alt i alt var det en tung dag med lite flyt avsluttet, sa han til sin hjemmeside etter runden.

14 slag foran ham deler Gary Stal, Andrea Perruno og Janne Mommo ledelsen på ti under par.

Mikkelsen tar fatt på den fjerde og avsluttende runden kl. 07.30.

 

– – – – – 

Runde 2

Joakim Mikkelsen klarte cuten i sin første Challenge Tour-turnering som proff. Han var også den eneste nordmannen videre.

Med en andrerunde på par (71), bestående av fire birdies og tilsvarende mange bogeys, falt Joakim Mikkelsen 19 plasser torsdag i Sveits. Dermed ble han liggende på to under par sammenlagt, men har fortsatt en overkommelig luke opp til toppen.

Seks slag foran ham deler Janne Mommo (Finland) og Garry Houston (Wales) ledelsen, mens han bare har tre slag opp til en topp ti-plassering.

– Dagens runde var en god miks. Jeg slo tidvis bra, men måtte samtidig redde meg inn noen hull. Fikk litt tøffere forhold mot slutten enn vi hadde forventet. Jeg surret meg inn til par, og selv om det ble noen bogeys i drittværet så er jeg fornøyd med at jeg rodde i land det såpass bra oppsummerte Mikkelsen på sin nettside etter runden.

Tre slag unna ham på andre siden av leaderboardet misset både Espen Kofstad og Elias Bertheussen cuten med delt 80. plass.  Bertheussen fulgte opp sin åpningsrunde på 70 slag med en 73-runde, mens Kofstad sin andrerunde på 71 slag heller ikke var nok.

NB! Joakim Mikkelsen sin «birdie & eagle-klubb» rundet denne uken 100 medlemmer. Les mer på joakimmikkelsen.com.

 

– – – – – – 

 

Runde 1

Joakim Mikkelsen er best av de norske gutta på delt 19. plass i Challenge Tour-turneringen Credit Suisse Challenge.

Credit Suisse Challenge er Mikkelsens første Challenge-turnering som proff, og med to under par torsdag ligger drammenseren bare tre slag bak en pallplassering. Mikkelsen åpnet med tre birdies, en bogey og resten par på sin runde.

Dansken Joachim Hansen kunne derimot ingen gjøre noe med. Med solide syv under par leder han med tre slag på sin landsmann Lasse Jensen, og de to engelskmennene Oliver Wilson og Matt Ford.

Turneringen er bare Mikkelsens andre på Challenge Tour. I fjor misset han cuten som amatør i Norwegian Challenge på Hauger.

Nest best av de norske gutta i Sveits er Elias Bertheussen. Selv om han er på 42. plass, ligger han bare slaget bak Mikkelsen i det tettpakkede feltet. Trønderen hadde en ustabil start på dagen uten en eneste par på scorekortet de første ni, men fikk etterhvert skuta tilbake på rett kjøl. Oppskriften ble til slutt seks birdies og fem bogeys.

Ytterligere to slag bak ham følger Espen Kofstad på 81. plass. Med en score på 72 ligger han akkurat utenfor cutgrensen.