Ukens turnering på Royal Portrush i Nord-Irland ble av det forglemmelige slaget for Knut Børsheim. Med en åpningsrunde på fire over par, hadde han et langt fra optimalt utganspunkt i andrerunden. 

 

Til tross for at Børsheim åpnet dagen med birdie, ble det tidlig klart at han kunne se langt etter å klare cuten. Med fire bogeys to dobbelbogeys hjalp det lite med en birdie på det aller siste hullet. Til slutt signerte han for en runde på seks over par (78), og endte med det ti over par sammenlagt.

 

Det ga ham en delt 149. plass, med bare fire navn bak seg på leaderboardet. Cuten ble forøvrig satt på to under par. Fana-golferen har nå misset cuten i seks av de 11 turneringene han har spilt på årets Europa-tour.

 

Franskmannen Grégory Bourdy fortsetter å lede turneringen. Med sine 12 under par tar han med seg en ledelse på ett slag på Mark Foster til moving day lørdag.

– – – – – –

 

Runde 1

En kvadruppelbogey bidro til at Knut Børsheim ligger langt ned på listene etter første runde av The Irish Open.

I et utsolgt Irish Open med 100 000 tilskuere klare til å heie frem lokale stjernespillere som Rory McIlroy, Graeme McDowell, Padraig Harrington og Darren Clarke, er Knut Børsheim nå i faresonen for å misse sin tredje strake cut på Europa-touren. 

 

Den langtslående bergenseren hadde nok av birdies for å kunne levere en god score, men med alt for mange bogeys er han helt nede på 139. plass etter første runde.

 

Da dagen var omme stod det fem birdies, fem bogeys og en kvadruppel (!) bogey på Børsheims scorekort, noe som gir en runde på fire over par. Dermed skal det godt gjøres at han klarer cuten fredag. Den foreløpige cutgrensen ligger på to under par.

 

Feltet hadde ikke noe problem med å score lavt på Royal Portrush, og hele 93 spillere befinner seg under par etter dag én.

 

Inderen Jeev MIlkha Singh deler ledelse på syv under par, sammen med Gregory Bourdy fra Frankrike. Rory McIlroy holder banerekorden på 61 slag, som han selv satte som 16-åring. Torsdag gikk han på to under par (70), og deler med det 53. plassen. Dermed har han ikke noen sikkerhetsmargin å gå på om han vil unngå å misse sin fjerde cut på de fem siste turneringene han har spilt.

 

Les også: Fenomenet McIlroy