Fra å starte sisterunden på tredjeplass bare to slag bak lederen Nicole Morales, ble det dessverre en forglemmelig avslutningsdag på Stavanger-jenta Marthe Wold i Arizona mandag.

 

Med 87 slag (+15) på sisterunden, feltets høyeste score for hele uken og 19 slag dårligere enn hennes knallsterke åpningsrunde ble det helsprekk på ungjenta som raste ned fra 3. til 22. plass. Wolds dystre scorekort inneholdt åtte bogeys, to dobbelbogeys og en trippelbogey.

 

Nicole Morales holdt hodet kaldt i toppen, og vant turneringen med ett slag på Ashlan Ramsey.

 

I gutteklassen ble Kristoffer Reitan værende på 38. plassen han startet dagen, etter en avsluttende 74-runde. Med en eagle, to birdies, fire bogeys og en dobbel endte han +12 sammenlagt.

 

Jorge Garcia vant med imponerende 10 under par, fire slag foran nestemann Scott Scheffler.

 


 

Runde 2

 

Det ble ikke den andrerunden Kristoffer Reitan og Marthe Wold hadde håpet på i prestisjetunge Thunderbird International Junior i Arizona. Marthe Wold er likevel klar for lederball!

 

Marthe Wold imponerte stort i lørdagens åpningsrunde der hun spilte seg rett opp i en ledelse på to slag.  Dessverre måtte hun slippe på gasspedalen søndag.

 

Med en andrerunde på 76 slag, åtte dårligere enn åpningsrunden, falt hun tilbake til tredjeplass. Til tross for runden på fire over par, er hun langt i fra hektet av i kampen om seier. Stavanger-jenta ligger på par sammenlagt, bare to slag bak lederen Nicole Morales fra USA, og er klar for lederball sammen med henne og Ashlan Ramsey.

 

I gutteklassen hadde også Kristoffer Reitan en god start lørdag. Unggutten fra Oslo GK kan imidlertid se langt etter en topplassering, etter at han måtte opp i 82 slag søndag. Dermed stupte han fra 8. til 39. plass, og ligger nå 14 slag bak lederen Jorge Garcia fra USA, og ti slag bak topp 10. 

 

Den tredje og avsluttende runden spilles mandag.

 


 

Runde 1

 

Marthe Wold i ledelse og Kristoffer Reitan på 8. plass etter første runde av prestisjetunge Thunderbird International Junior i Arizona.

 

Turneringen er en av verdens desidert største juniorturneringer, og de norske spillerne biter godt fra seg etter første runde i konkurranse mot et knallsterkt startfelt.

 

 Og det var Marthe Wold (Stavanger GK) som var «story of the day» i Scottsdale, Arizona lørdag.

 

Wold kan skilte med flere gode resultater i internasjonale turneringer så langt i 2013, og med en åpningsrunde på fire under par (68) lørdag, skaffet siddisen seg en ledelse på to slag til Karen Chung og Nicole Morales på delt andreplass. Wold gjorde solide seks birdies, samt to bogeys på runden.

 

I gutteklassen er også Kristoffer Reitan (Oslo GK) oppe i toppen og kjemper. Han leverte en god åpningsrunde på par, bestående av tre birdies og like mange bogeys. Dermed har han seks slag opp til lederen Luis Fernando Barco før søndagens andrerunde.