Tekst: Rachel Raastad

 

Tutta kunne blitt verdensener i natt om hun vant eller ble nummer to, og hun hadde satt seg i angrepsposisjon etter tre spilte runder. Hun startet sisterunden bra med en birdie på det første hullet, men med en trippel som kom tidlig på runden og to dobbelbogeys backnine kunne verdenstoeren til slutt signere for en 80-runde, dagens høyeste score av samtlige. Dermed forblir hun nummer to på verdensrankingen en stund til.

 

Til tross for at det ikke gikk veien for Pettersen denne uken kan hun allerede neste uke bli nummer en.

 

Marianne Skarpnords dag var også tøff. Hun rundet seks over par (42) eller fire bogeys og en dobbel, men det tok seg opp de siste ni og hun avsluttet med åtte strake par og avsluttet turneringen med en 79-runde.

 

Selv om det var mye vind den siste runden var det flere spillere med lav score. Karrie Webb, Paula Creamer og Stacy Lewis spilte  sine siste runder på henholdsvis 68, 68 og 69 slag.

 

Vinneren av turneringen ble til slutt australieren Karrie Webb med -12, ett slag foran Chella Choi.

 


 

 

Runde 3

 

Pettersen ligger i angrepsposisjon etter å ha spilt tredjerunden på par, men har falt og er nå tre slag bak lederen. Slaget bak følger Marianne Skarpnord.

 

Med tre birdies på runden samt tre bogeys ligger Tutta på fjerdeplass etter nest siste runde av ISPS Handa Women­`s Australian Open. Det gir henne snaue tre slag opp til lederen Chella Choi som spilte forrykende 62 slag og klatret fra 38.plass.

 

Tutta klarte dessverre ikke å følge opp gårsdagens forrykende runde med ni birdies, men hun er på det jevne. I dag ble det tre birdies og tre bogeys og er heldigvis ikke langt bak. Hun har alle forutsetninger til å vinne dersom hun spiller en god runde i kjent Tutta-stil, men det er viktig at hun enten vinner, blir nummer to alene eller kun deler andreplassen med en spiller for at hun skal overta førsteplassen på verdensrankingen.

 

Når Tutta ikke helt har dagen har vi derimot en annen å juble ekstra for. Marianne Skarpnord gjorde byks oppover listen etter sin 68-runde, og med fire slag opp til ledelsen har vi to norske vinnerkandidater. Med en solid runde på 68 slag har også hun havnet i tetsjiktet. Fire slag opp til Choi og ett slag bak Tutta gjør at vi har to norske vinnersjanser i Australia!

 

En bogeyfri runde på -4 er virkelig noe å ta med seg videre, og med ett slags forbedring i hver runde tør vi håpe på at den beste runden av Marianne enda ikke har kommet. Det er klart for en skikkelig spennende avslutning fra Europatouren i Australia for våre norske toppkvinner.

 

 


 

 

Runde 2

 

Suzann Pettersen tapte ledelsen i andrerunden i ISPS Handa Women’s Australian Open til Caroline Hedwall, men ligger fortsatt an til å bli tidenes første norske verdensener.

Tutta startet dagen med en ledelse på ett slag, takket være en forrykende åpningsrunde bestående av ni birdies.

 

I hennes andre konkurranserunde for året, fulgte hun opp med en runde på fire under par fredag (68). Dermed ligger hun ti under par sammenlagt, ett slag bak den nye lederen Caroline Hedwall fra Sverige – som på sin side jager karrierens første LPGA-triumf.

 

Tuttas runde startet med to birdies og syv par på front nine, før dagens første og eneste bogey på det 11. I likhet med gårsdagen avsluttet hun sterkt, og med tre birdies på de åtte siste hullene er hun fortsatt i rute til å bli verdensener.

 

– I dag var ikke den beste dagen, men jeg presterte hver gang jeg hadde en god birdiemulighet, sa Tutta til ladieseuropeantour.com etter runden.

 

En topp 2-plassering er det som gjelder dersom hun skal vippe ned Inbee Park fra enertronen søndag. Det er imidlertid viktig at hun får andreplassen alene. Delt andreplass vil ikke være nok for å bli verdensener.

 

Marianne Skarpnord har havnet i skyggen av Tuttas enerjakt denne uken, men sarpingen har ikke lang vei opp til toppen etter halvspilt turnering. Fredag gikk hun tre under par, og med fem under par sammenlagt deler hun 19. plassen sammen med ni andre spillere.

 

Norsk Golf oppdaterer saken.

 

 

 


 

 

 

Runde 1

 

 

Får vi tidenes første norske verdensener om tre dager? Suzann Pettersen imponerte i sin første LPGA-runde for året og gikk rett i ledelse. (Se video!)

 

Suzann Pettersen vartet opp med birdieshow i torsdagens åpningsrunde av ISPS Handa Women’s Australian Open.

 

32-åringen fra Oslo åpnet riktignok sin 2014-sesong med bogey, men den ble heldigvis ikke symbolsk for hvordan resten av dagen skulle bli.

 

Tutta, som startet runden på hull 10, gjorde sin første birdie for sesongen tre hull senere. Med tre birdies og en bogey på de neste hullene rundet Tutta på to under par.

 

Back nine begynte på samme måte som front med bogey. Det skulle heldigvis også bli hennes siste for dagen.

 

Takket være en forrykende innspurt med fem birdies på de åtte siste hullene kom hun inn på 66 slag, seks under par sammenlag og rett til topps på leaderboardet. Hun leder med ett slag på fire spillere – Marion Ricordeau fra Frankrike, Hee Young Park fra Sør-Korea og amerikanerne Jessica Korda og Jaclyn Sweeney.

 

Imponerende lengder fra tee åpnet døren for mange av Tuttas birdiemuligheter torsdag. Etter en vinter i gymmen nærmer svinghastigheten hennes seg PGA Tour-nivå. Les hva hun sa etter runden her.

 

Marianne Skarpnord deltar også i Australia denne uken. Sarpingen sesongåpnet med delt 34. plass på Europa-touren forrige uke, og har kommet godt i gang på The Victoria Golf Club. To under par holder foreløpig til 25. plass. Skarpnord lå fire under par og inne blant topp-10 da bare noen få hull gjenstod, men to bogeys på rappen dyttet henne nedover leaderboardet.

 

Suzann Pettersen  starter året 0,33 rankingpoeng bak verdensener Inbee Park, som har bestemt seg for å stå over ukens ISPS Handa Women’s Australian Open.

 

Fem av verdens ti beste kvinnegolfere er imidlertid på plass, og for Tutta vil en topp 2-plassering ta henne forbi Park på rankingen og gjøre henne til verdensener for første gang.

 

Vi minner om at Tutta har aldri vunnet en sesongstart tidligere. Av hennes sesongstarter de ti siste årene har hun to topp 10-plasseringer, med en andreplass fra 2010 som beste plassering.

 

På tide å bryte den statistikken!

 

 

Høydepunkter dag 1

 

 

 

 

 

 

 

Før turneringen

 

Suzann Pettersen valgte å stå over sesongens første LPGA-turnering på Bahamas, og heller prioritere sesongoppkjøring. Når Tutta stiller til start i ISPS Handa Women’s Australian Open 13. februar er det med en solid dose trygghet og energi.
 

– Jeg har lagt ned en enorm mengde med trening som har gitt meg den selvtilliten jeg trenger. Planen er å spille mye første halvår, sa en offensiv Tutta i en pressemelding før ukens turnering.
 

Hun har planlagt 27 turneringer i 2014, tre turneringer mer enn hun spilte i fjor. Sesongen sparkes i gang med fire turneringsuker på rad. Fra Australia går turen til Thailand, Singapore og Kina, før LPGA-sesongen innledes på amerikansk jord i slutten av mars.
 

– Det blir morsomt å spille fire uker på rappen. Da får jeg testet alt på en gang, sier Tutta.
 

Et tettere turneringsprogram for Tutta skjer i takt med at LPGA-touren gjør en oppgradering i 2014. I år består programmet av fem turneringer mer enn i fjor. Touren har også lansert sitt eget poengrace, «Race to the CMW Globe» der sammenlagtvinneren kan innkassere en bonus på en million dollar.