Trioen har lang fartstid sammen i Solheim Cup, og har til sammen spilt turneringen hele 18 ganger. De tre var alle med da Europa vant i 2000, mens Sörenstam og Koch vant som foursome-og fourball-partnere i 2002, før de året etter vant deres foursome-match sammen.

– Jeg er ekstremt fornøyd med å annonsere at  Annika og Carin blir mine visekapteiner. Deres lidenskap for golfsporten og deres erfaring fra tidligere Solheim Cup-turneringer vil være uvurderlig når vi skal forsøke å forsvare trofeet på amerikansk jord for første gang, sier Neumann.

Tidligere verdensener Sörenstam deltok i åtte Solheim Cup-turneringer fra 1994 til 2007, hvor hun rakk å vinne 24 poeng på sine 37 matcher, før hun la opp i 2008. Også i fjorårets Solheim Cup på Killeen Castle var hun med som visekaptein – da for Alison Nicholas. Med 90 seiere og 10 majortitler er hun en av tidenes største kvinnelige golfspillere. Hun er henrykt for å kunne bidra for Europa også neste år.

– Det er en stor ære å hjelpe Lotta, og det europeiske laget nok en gang i Solheim Cup som visekaptein. Lotta har vært en venn av meg i nærmere 20 år, og det var hun som inspirerte meg til å følge drømmene mine da hun slo gjennom og vant US Women’s Open i 2008. Jeg har alltid respektert hennes klasse og væremåte, og jeg vet hun kommer til å være en fantastisk leder for Europa. Neste års Solheim Cup i Colorado er veldig viktig for Europa, og vi trenger å ta med oss momentumet fra å seieren i Irland. Jeg ser frem til å hjelpe Lotta, sier Sörenstam.

Carin Koch er heller ikke ukjent med store Solheim Cup-øyeblikk. Det var hun som fikk æren av å senke den avgjørende putten for Europa da de vant i 2000. Hun var også med på å vinne tre år senere. Hun har spilt i Solheim Cup fire ganger fra 2000 til 2005, og vant 11,5 poeng på sine 16 matcher. Fra 2000 til 2002 var hun ubeseiret i de åtte matchene hun hadde rukket å spille.

– Lotta var mitt første forbilde i golf, og er en fantastisk leder for laget. Annika og jeg spilte sammen for det svenske landslaget da vi vokste opp, og også mye sammen på LET og LPGA. Vi spilte bra sammen i Solheim Cup, og jeg er sikker på at vi kommer til å være bra sammen når vi skal hjelpe Lotta. Solheim Cup er veldig spesielt for meg og alle spillerne som har deltatt. Det er den mest spennende og nervepirrende turneringen i golf, og også den det er morsomst å vinne. Seiersputten min på Loch Lomond i 2000 er høydepunktet i min karriere. Solheim Cup er den viktigste turneringen for å vise frem kvinnegolf, sier Koch.

2013-utgaven av Solheim Cup spilles fra 13. til 18. august på Colorado Golf Club i Parker, Colorado.

(Kilde: golf365.com)