Lederscoren etter to runder er på kun tre under par, i det som har vært en vanskelig turnering så langt i vindfulle forhold. Ikke siden 1977 har det vært syv spillere på toppen av resultattavlen i en PGA Tour-turnering.

Rich Beem (70), Geoff Ogilvy (72), Kevin Sutherland (70), Brandt Snedeker (72), Charley Hoffman (73), Kevin Chappell (73) og Brendan Steele (72) deler ledelsen. Slaget bak ligger blant annet Adam Scott, som i forrige uke var kun en hårsbredd unna å vinne den grønne jakken i US Masters. Scott er regjerende mester i helgens turnering, og ligger foreløpig godt an til å kunne forsvare tittelen.

Som om det ikke var mange nok i toppen er det like jevnt også bak lederne. Hele 21 spillere har en margin på tre slag eller mindre opp til teten. Scott tror ikke det kommer til å endre seg med det første.

– Jeg kan ikke se for meg at noen stikker avgårde fra resten av feltet, sa Scott i presseboksen etter runden.

Med vind på nesten 15 meter per sekund hadde spillerne store problemer med å notere lave scorer fredag. Mens 50 spillere noterte scorer under par på åpningsrunden, var det kun 13 stykker som gikk gårsdagen på under par.

Geoff Ogilvy, som er en av de syv i toppen er glad for at scoren ikke ble styggere enn det den ble.

– Jeg er glad for å ha kommet ut av runden uten noen store skader slik at jeg fortsatt har muligheten til helgen.

Cuten ble til slutt satt på fire over par, den høyeste på touren så langt i år. Det niende hullet, der Kevin Na brukte intet mindre enn 16 slag torsdag, fikk i går nok et offer. Svensken Richard Johnson trakk seg fra turneringen etter å ha brukt ni slag på det samme hullet. Etterpå skrev han på sin Twitter-profil:

– Tok en Kevin Na på hull ni i dag, gjorde en pen nier. 

Na misset forøvrig cuten med en 77-runde fredag. Han endte med det 11 over par for turneringen, men kan i hvertfall «trøste» seg med at det ikke ble noe verre enn en dobbelbogey på fredagens scorekort.

 

Leaderboard.

 

Kilde:pgatour.com