Norges Golfforbund (NGF) har tatt ut følgende utøvere til Europamesterskapet for jenter (U19), som arrangeres på Oslo Golfklubb (Bogstad) 5.-9.juli 2016:

• Karoline Lund, Losby GK

• Celine Borge, Vestfold GK

• Madelene Stavnar, Vestfold GK

• Susana Vik, Oslo GK

• Emilie Øverås, Ålesund GK

• Franziska Sliper, Sola GK

Uttaket baserer seg på rankingen (Order of Merit) på Titleist Tour, den øverste eliteturneringsserien for juniorer i Norge. Unntaket er Susana Vik som oppholder seg i USA.

– Karoline Lund har hatt en imponerende start på sesongen med flere seire og gode internasjonale plasseringer. Hun har et imponerende balltreff og er mentalt sterk, sier Head Coach Geoff Dixon i NGF.

– Celine Borge har hatt en svært god start på sesongen med hennes første internasjonale seier i Irland i tillegg til flere gode internasjonale plasseringer. Spillet hennes er jevnt over veldig godt, sier Dixon.

– Madelene er en ung og veldig talentfull utøver som har vist enorm framgang. Hun har flere gode resultater å vise til her hjemme, og er et sikkert valg for laget.

– Susana Vik er tilbake etter et skadeopphold og leverte en solid prestasjon i prestisjeturneringen US Women’s Porter Cup i USA. Hun har en solid erfaring fra internasjonalt spill.

– Emilie Øverås har et imponerende balltreff til bare å være 2000-modell. Hun gjorde en veldig bra innsats i samme spillformat i vår, og blir spennende å følge under EM, sier Head Coach Geoff Dixon i NGF.

– Franziska Sliper har hatt en god utvikling de seneste årene, og har vist at hun tilhører junioreliten i Norge, avslutter head coach Geoff Dixon i NGF.

 

Uttak gutter

Norges Golfforbund har tatt ut følgende utøvere til Europamesterskapet for gutter (U19) som arrangeres i Østerrike 5.-9.juli 2016:

• Kristoffer Reitan, Oslo GK

• Markus Braadlie, Bergen GK

• Sander Stavnar, Vestfold GK

• Ruben Pettersen, Stavanger GK

• Thomas Helgø, Stavanger GK

• Eirik Einmo Thomasen, Moss & Rygge GK

Også dette uttaket baserer seg på rankingen (Order of Merit) på Titleist Tour.

– Kristoffer Reitan er vår høyst rangerte utøver med mange internasjonale seirer. Han var EMs beste spiller i 2015 og blir en viktig brikke i årets lag, sier Team Norway Coach Niklas Diethelm.

– Markus Braadlie er en spiller med erfaring fra EM og andre internasjonale turneringer. Han har vist bra spill så langt i år, sier Diethelm.

– Sander Stavnar er en god matchspiller med erfaring fra EM og. Han har i år vist seg fram i internasjonale turneringer som French Boys og German Boys, sier Team Norway Coach Niklas Diethelm.

– Ruben Pettersen har allerede en seier her hjemme med en score på minus 13, hvorav en runde på minus 9. Han er i form og har mye golf i seg.

– Tomas Helgø var rookie under fjorårets EM, men leverte likevel veldig bra. Han vant tidligere i vår en matchturnering og er en stabil spiller, sier Team Norway Coach Niklas Diethelm.

– Eirik Einmo Thomasen er årets rookie. Han kvalifiserte seg etter en super turnering på Titleist Tour med en slutscore på minus 10. Eirik har i år visst stabilt spill og er en spiller for framtiden, sier Team Norway Coach Niklas Diethelm.