Rory McIlroy smilte lurt da Marius Thorp, som kommenterer The Masters for Eurosport Norge denne uken, stilte han et spørsmål under tirsdagens pressekonferanse.

Da McIlroy fikk skyss i golfbilen fra pressesenteret på vei til garderoben i klubbhuset så han Thorp igjen.

«Hey, Marius. Nice to see you again, speak to you later!» ropte han bort til Thorp og ga ham et «victory»-tegn med fingrene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Junior Ryder Cup 2004. Marius Thorp nummer to fra venstre i øverste rad. Rory Mcilroy ved siden av ham til høyre.  (Foto: Ryder Cup)

Onsdag møttes de to igjen da Rory slo ut på hull 4. Stående på tee prikket Thorp ham på skulderen. Rory snudde seg og gliste, slo av en kort prat før han fortsatte treningsrunden med Brooks Koepka og Dustin Johnson.

– Det var kult å se ham igjen. Det er veldig hyggelig at han husker meg godt såpass mange år etter at vi spilte sammen. Det er gøy å se hvor langt han har kommet, sier Thorp til Norsk Golf.

McIlroy og Thorp konkurrerte mot hverandre i mange turneringer da de var juniorer, og var også romkamerater under Michael Bonallack Trophy på New Zealand i 2006.

Det samme året vant Thorp «the silver medal» for beste amatør i The Open Championship. Året etter fulgte McIlroy opp med å gjøre det samme.

De var regnet for å være blant verdens største talenter, og det gikk ikke lang tid før de begge spilte på Europa-touren. Siden den gang har Rorys karriere eksplodert. Han er nå golfsportens kanskje aller største stjerne. Thorp la på sin side køllene på hylla i 2011.

– Jeg ble godt kjent med ham under Junior Ryder Cup i 2014. Det var første turnering vi spilte sammen. Etter det møttes vi i mange turneringer de neste årene. Man merket allerede da at det var et spesielt talent. Ball-strikingen hans var et nivå over alle andre, forklarer Thorp.

McIlroy fikk en «flying start» da han steg inn i de profesjonelles rekker. Thorp sier det var en stor fordel for nord-iren at han fikk testet seg på europatouren flere ganger som amatør før han ble proff.

– Det gjorde han nok mer komfortabel da han kom ut blant de «store gutta». Han fikk alt til å stemme med en gang. Jeg er ikke overrasket over at han blitt en av de aller beste.

Blant de mange tusen andre som fulgte McIlroys treningsrunde var Rorys far, Gerry McIlroy. Også han syntes det var hyggelig å treffe bæringen igjen. Pappa McIlroy og Thorp gikk og skravlet under store deler av runden.

– Vi pratet om gamledager og Rorys tid som junior. Det var gøy å mimre litt sammen med ham, smiler Thorp.

Dette er første gang Thorp er på Augusta National for å oppleve The Masters. Han innrømmer at det kribler i golffingrene igjen når han kjenner stemningen tett på kroppen.

– Jeg skulle veldig gjerne spilt her. Det vanskelig ikke å bli litt misunnelig på de som er her. Men jeg har et veldig avslappet forhold til det. Det er utrolig gøy å være her!