Det er ingen nordmenn med i Alfred Dunhill Links Championship i Skottland denne uken, men det er likevel mer enn nok av spennende spillere å følge med på. Store deler av verdenseliten begir seg ut på linksgolf i sin mest originale form denne uken, når de i løpet av fire runder skal innom Kingsbarns, Carnoustie ogs golfens vugge – The Old Course på St. Andrews.

Etter første runde av turneringen er det intet mindre enn fire spillere som deler ledelsen, blant dem er Louis Oosthuizen. Sør-afrikaneren vant i fjor The Open Championship på St. Andrews, og med en åpningsrunde på seks under par på Kingsbarns er han godt plassert til å kunne løfte mer sølvtøy der på søndag.

Les også: – Den beste uka på touren

Seieren var hans første major-tittel, men da han skulle spille Alfred Dunhill Links Championship noen måneder senere måtte han trekke seg på grunn av en ankelskade. Det betydde også at hans bror Rikus ikke fikk være med på pro-am-turneringen, til begges fortvilelse.

– Jeg klarte ikke å se på denne turneringen på TV i fjor. Jeg var for oppbrakt over ikke å være der, sier Oosthuizen til europeantour.com.

Heldigvis gjorde han opp for mye av det tapte med torsdagens åpningsrunde, og Rikus fikk omsider være med på pro-amen.

– Det er herlig å komme tilbake hit og oppleve alt på nytt. Det var gøy å spille en treningsrunde på St. Andrews i går med broren min. Skaden min i fjor kom som et stort sjokk for broren min ettersom det var meningen at han skulle spille, så jeg lovet å ta ham med i år. Ingen ting er bedre enn å løfte The Claret Jug på St. Andrews. Forhåpentligvis blir det et nytt trofè i slutten av uka, forteller Oosthuizen til nettsiden.

Oosthuizen, Markus Brier, Michael Hoey og Rafael Cabrera-Bello deler ledelsen i Skottland, og det er langt fra ukjente navn som jager dem. Graeme McDowell deler femteplassen (-5), mens Lee Westwood er på 11. plass bare to bak. Regjerende mester Martin Kaymer samt verdensener Luke Donald er begge tre under par. Også Rory McIlroy har ikke lange veien opp til toppen. Han er nede på en 34. plass, men har kun fire slag opp til Oosthuizen & co.

Les også: – Forskjellig fra alle andre baner