(NB! Oppdatert mandag 20:30 – Golf.com skriver nå at Dan Olsen har trukket sine uttalelser fra intervjuet vi har gjengitt under)

11. februar annonserte Tiger Woods at han tar pause fra turneringsgolf på ubestemt tid for å finne tilbake formen. Han har ennå til gode å si noe om når han kommer tilbake.

Det siste døgnet har et intervju fra det lokale radioprogrammet WFVN 730am The Game i Michigan med den tidligere PGA- og Web.com Tour-spilleren Dan Olsen (48) spredt seg som ild i tørt gress på Twitter.  

I intervjuet hevdet Olsen at Tiger ikke har tatt en frivillig pause fra golfen, men er utestengt etter å testet positivt for bruk av ulovlige prestasjonsfremmende dopingmidler.

Sammenlignes med Lance Armstrong

– Jeg har hørt at han er suspendert i en måned (…). Det er en troverdig person som forteller meg dette, hevder Olsen og fortsetter:

– Jeg tror når alt dette er over, vil han overgå Lance Armstrong med tanke på hva han har gjort

Dan Olsen kommer med sterke beskyldninger mot Tiger Woods. (Foto: Getty Images)

Olsen forteller videre at det er mistenkelig hvordan Tiger vant sin siste majorturnering i juni 2008 – en måned før PGA Tour begynte sitt doptestingsprogram.

Han hevder videre at det ikke bare gjennom doping Tiger har jukset, og sier Tiger har spilt med en ulovlig golfball siden slutten av 90-tallet.

(Se Dan Olsens spillerprofil på pgatour.com her)

Når programlederen ber Olsen oppklare hvordan han har sitter på denne informasjonen, svarer han:

– Fra en tour-spiller som er «excempt» (spillere med fritak fra touren pga. skade journ. anm.). Det er det som skjer. Golfere blir suspendert, så får de «plutselig» vondt i ryggen eller migrene. Scottie Pippen (tidligere basketballspiller journ. anm.) hadde migrene, Tiger har ryggsmerter. Hvordan kan man bevise det? (…) Tigers rygg er ikke skadet. Da han haltet sist faket han verre enn noen gang,  lød Olsens oppsiktsvekkende oppsummering. 

(Hør intervjuet i sin helhet nederst i artikkelen)

– Løgn

Overfor espn.com, benekter visepresident i PGA Tour, Ty Totaw påstandene.

– Det er ingen sannhet i disse påstandene i det hele tatt, sier han

Flere amerikanske golf-skribenter skriver nå på Twitter at det bare er et spørsmål om tid før Olsen Tigers advokater slår hardt tilbake.

Tigers agent, Mark Steinberg kaller Olsens påstander for «latterlige».

– Disse påstandene er fullstendig usanne. De er uten kilder, ubekreftede og helt latterlige. PGA Tour har bekreftet at det ikke er sannhet i disse beskyldningene, sier Steinberg til espn.com.

I følge The Golf Channels Kelly Tilghman, har Steinberg fortalt henne at han forventer at Tiger stiller til start i The Masters om en drøy måned. 

PGA Tour legger lokk på saker som omfatter rekreasjonelt dopmiddelbruk, og da Dustin Johnson angivelig testet positivt for kokain i fjor høst, var den offisielle versjonen at Johnson tok en pause på ubestemt tid for å jobbe med «personlige utfordringer».

Tourens policy er imidlertid å offentliggjøre alle som tester positivt for bruk av prestasjonsfremmende midler – slik Olsen hevder Tiger nå har brukt.

Nå angrer Olsen.

Mandag kveld kom beskjeden om at han har trukket alle sine uttalelser fra intervjuet. Han beklager seg til Tiger Woods, PGA Tour og Nike.

Blitt anklaget tidligere

Dette er ikke første gang Tiger Woods har vært anklaget for doping.

I fjorårets kontroversielle bok «Blood Sport: Alex Rodriguez, Biogenesis and the Quest to End Baseball’s Steroid Era», skrevet av de to amerikanske journalistene Tim Elfrink og Gus-Garcia Roberts, hevder de at Tiger Woods betalte den beryktede canadiske idrettslegen Anthony Galea 76 000 dollar for 14 besøk mellom januar og august 2009.

Les også: Blogg: Doping i golf  et større problem enn vi tror?

Dette var i rehabiliteringsperioden etter at Tiger Woods hadde vunnet U.S. Open med røket korsbånd og brudd i kneet bare noen måneder tidligere.

I 2011 sa Galea seg skyldig i å smugle ulovlige veksthormoner til USA for å behandle profesjonelle idrettsutøvere. Woods og Galea har i ettertid nektet hardnakket på at noe ulovlig har funnet sted mellom de to. De hevder Woods kun mottok lovlig PRP-terapi (blodplateberiket plasma) fra Galea i 2009.