Guan er regjerende World Junior Champion i sin aldersgruppe, og kvalifiserte seg til ukens turnering med fjerdeplass i en kvalikturnering i Hangzhou i slutten av mars. Guan var ikke klar over at han var kvalifisert, og trodde han hadde forspilt sin sjanse da han akkurat ikke kom med i omspillet for den tredje og siste kvalikplassen.

 

Da det kinesiske golfforbundet annonserte sin liste over spillere som fikk fri spilletillatelse i turneringen, stod vinneren av turneringen i Hanzhou, Wu Kang-chun på listen. Det medførte at 13 år gamle Guan rykket opp til tredjeplass, og dermed skriver historie som tidenes yngste på Europas gjeveste herretour.

 

– Jeg kunne ikke vært lykkeligere – jeg er så spent akkurat nå. Jeg var virkelig skuffet over å ikke komme med i omspillet, og trodde jeg hadde rotet bort en stor mulighet til å skrive historie. Da jeg fant ut at jeg likevel kom med, var det som en drøm som gikk i oppfyllelse.

 

– Målet mitt nå er å bli den yngste spilleren som klarer cuten i en Europatour-turnering, og jeg tror jeg har en god mulighet til å klare det om jeg går på par eller bedre, sier unggutten.

 

Guan startet å spille golf i en alder av fire, og har siden vunnet en rekke aldersbestemte turneringer verden over. I fjorårets World Junior Championship i San Francisco vant han hele 11 slag foran nærmeste konkurrent, etter en åpningsrunde på utrolige ni under par.

 

Selv påstår han at golfen ikke går utover skolearbeidet.

 

– Jeg tar ikke skolearbeidet med meg når jeg reiser, jeg bare jobber veldig hardt når jeg er på skolen i Guangzhou. Faktisk gjør jeg det ganske bra nå, og jeg har gode karakterer. Mine favorittfag er engelsk og gym, forteller han.

 

En av direktørene for Volvo China Open, Alistair Polson er henrykt over at ukens turnering blir historisk. 

 

– De som har sett Guan spille vil ikke utelukke at han klarer cuten – han er en virkelig talentfull ung spiller. Han utstråler en modenhet langt utover sine 13 år, og virker uaffektert av oppmerksomheten fra media og publikum. Siden han er en lokal spiller vil han få mye oppmerksomhet, så jeg håper han gjør det bra og gir fansen noe å juble for.

 

Den 18. utgaven av Volvo China Open spilles fra torsdag til søndag på Binhai Lake Course, 13 mil syd-øst for Beijing.

 

(Kilde: europeantour.com)