Historisk LPGA-seier

Glem Tutta. Glem Tseng. Søndag handlet alt om 16 år gamle Lexi Thompson.

Det ble skrevet golfhistorie på LPGA-touren i helgen. Lexi Thompson, 16 år, sju måneder og åtte dager gammel, gikk til topps i en LPGA-turnering for første gang i sin profesjonelle karriere. Og seieren var ikke bare imponerende med tanke på den amerikanske jentas alder. Da Marlene Hagge vant en LPGA-turnering i 1952, i en alder av 18, så var det bare en endagersturnering. Da Paula Creamer vant Sybase Classic i 2005, en turnering over fire runder, var hun 18 år gammel – over to år eldre enn Thompson.

I helgens Navistar LPGA Classic stakk Thompson fullstendig av med turneringen på en lang, vanskelig Robert Trent Jones-bane. Hun var hele fem slag bedre enn Tiffany Joh. Og på et tidspunkt på sisterunden søndag var det nok noen som lurte på om hun ville skusle vekk seieren. Hun gjorde bogey på hull 11 og 12, akkurat da det – for de fleste – begynner å røyne på for alvor på back nine. Men Thompson var stødigheten selv. Hun gjorde birdie på hull 16 og 17 på særdeles imponerende vis. Rolig og kald. Da hun trengte å gå en runde på 70 slag, to under par, for å sikre seg seieren, var det akkurat det hun gjorde. Akkurat som en proff.

I tillegg kan hun unnslippe spørsmålet som plaget Michelle Wie i så mange år. «Ja, hun er god, men når vinner hun sin første turnering?» Det svaret har Lexi Thompson allerede gitt golfverdenen.

Likevel er hun nødt til å gå veien via kvalifiseringsskolen til LPGA-touren i høst, rett og slett fordi hun er for ung til å kvalifisere seg direkte gjennom seier. På grunn av alderen er hun ikke medlem av LPGA-touren, men LPGA-sjef Mike Whan har allerede sagt at Thompson kan få være med på LPGA-touren neste år hvis hun kvalifiserer seg.

Så hva skjedde med Suzann Pettersen på runde fire? Vel, hun avsluttet med en noe skuffende 73-runde, etter at hun åpnet turneringen så briljant. Samme posisjon endte for øvrig Yani Tseng på.

Tiffany Joh ble altså nummer to, med Angela Stanford på plassen etter. Deretter fulgte Karen Stupples og Brittany Lang.

Seieren var, for Thompsons del, verdt 195.000 dollar.

Kilde: golf.com