Det ble scoret lavt på dag to av Challenge Tour-turneringen Swiss Challenge, og Espen Kofstad (29.-plass, -7) og Kristian Krogh Johannessen (38.-plass, -6) var blant de mange i feltet som vartet opp med birdiefest med andrerunder på henholdsvis 67 og 66 slag.

Det bleknet likevel sammenlignet med den elleville runden til Alejandro Del Rey, som er rangert som den 392. beste spilleren i verden.

Spanjolen lå utenfor cutgrensen etter sin skuffende åpningsrunde på to over par, men slo tilbake med tidenes laveste score på Challenge Tour fredag: 

Takket være en eagle på det avsluttende par 5-hullet, hans tredje eagle for dagen (!) signerte han for en magisk runde på 58 slag, 14 under par.

(Artikkelen fortsetter under)

16 slag sklte Alejander Del Reys første- og andrerunde i på Golf Saint Apollinaire i Sveits.

Jim Furyk (PGA Tour), Stephan Jaeger (Korn Ferry Tour), Ryo Ishikawa (Japan Tour), Kim Seong-hyeon (Japan Tour) og Jason Bohn (Canadian Tour) har også klart å gå på 58 slag tidligere, men alle de rundene var på tolv under par

Dermed er Del Reys runde på 14 under par den laveste på de største internasjonale tourene noensinne!

(Artikkelen fortsetter under)

– Jeg hadde det så gøy. Banen passer spillet mitt virkelig bra. Nøkkelen for meg der ute er å være tålmodig, for jeg vet jeg får mange birdiemuligheter. I går skuffet jeg meg selv og misset mange av dem, men i dag gjorde jeg det ganske bra, sa Del Rey til europeantour.com etter runden med det som må være tidenes underdrivelse.

– Det var en fantastisk golfrunde. For å gå så lavt, må ballen sprette din vei, og det gjorde den i dag. Jeg senket mange putter, men nøkkelen var utslagene mine. Jeg slo langt midt i fairway på alle hullene og hadde bare wedger inn.

– Nå har jeg veldig behov for å ta meg en lur, men jeg vet ikke om jeg klarer det, for jeg er ganske oppumpet! I morgen er en helt ny dag, og sånn er golf. Jeg gikk 74 i går, og det er ganske sykt.

Den historiske prestasjonen løftet Del Rey opp til delt fjerdeplass på leaderboardet (-12), to slag bak lederen Marcel Schneider fra Tyskland. 

Uavhengig av hvordan det skulle gå med Del Rey i helgen, har han uansett sikret seg et minne for livet, for dette er en runde han garantert aldri kommer til å toppe.

Og kanskje kommer ingen andre til å gjøre det heller…

(Leaderboard Swiss Challenge)