Viktor Hovland ble første nordmann siden 2010 til å greie cuten på PGA-touren, men greide ikke å følge opp storspillet fra fredag, da han spurtet til riktig side av cuten. 

– Jeg spiller ræva, rett og slett. Slår driveren ok, men jernkøllene er helt natta, sier Hovland til Norsk Golf etter runden.

LES OGSÅ: Hovland sikret helgespill etter snuoperasjone

Iskald putter

Tallene viser at Hovland slo driveren lenger på lørdag enn på de to foregående dagene (drivet 300 yards i snitt), og traff også flere greener enn på begge de to foregående rundene.

Putteren var iskald.
Da er det vanskelig
å gå lavt

– Putteren var iskald. Da er det vanskelig å gå lavt.

Samtidig som spillepartner Chris Kirk stormet ut i et birdie-race uten like, var Hovland jevnheten selv, med par på de første elleve hullene. Da birdien på hull 12 ramlet i (par 5), var det nok de som fulgte Hovland slag for slag, at nordmannen skulle følge spillepartneren oppover mot toppen av leaderboardet.

– Det var moro å se på Chris Kirk spille som han gjorde. En bra erfaring, sier Hovland om amerikaneren som har blandet seg inn i seierskampen med sin 66-runde. Hadde det ikke vært for en dobbelbogey på det siste, ville Kirk ledet turneringen når dette skrives.

Hovland ble første nordmann siden Henrik Bjørnstad som greide cuten i en turneringen på PGA touren. (Foto: Getty Images)

Steady

Det var ikke mye galt å si om Hovlands scorekort, men det var ikke så mye bra å si om det heller, annet enn at det var steady spill.

Etter birdien på det tolvte leverte Hovland to nye par, før avslutningen på runden ble alt annet enn det 21-åringen var ute etter. Bogey på det 15., par på de to neste, før dagen ble rundet av med dagens andre bogey, og en runde på 73 slag.

– Er det vanskelig å holde fokus når spillepartneren ruller i birdie etter birdie, samtidig som du sliter med å få i puttene?

– Jeg blir ikke noe særlig påvirket. Jeg prøver å tenke på mitt eget spill.

Dermed endte Hovland +1 for dagen, og for turneringen totalt.

Kopierte Bjørnstad

Sist gang en nordmann greide cuten på PGA-touren var da Henrik Bjørnstad gjorde det i Viking classic i oktober 2010. Nesten ti år senere ble klubbkamerat Hovland neste golfer i rødt, hvitt og blått til å spille golf på lørdag.

Med runder på 74 og 70 lå Hovland på 55. plass etter halvspilt turnering. Med lørdagens runde flytter han seg tre plasser opp, og ligger på delt 52. plass før søndagens finalerunde.

Engelskmannen Matthew Fitzpatrick leder på -9, slaget foran Rory McIlroy.

Leaderboard