Etter første runde deler Hovland 12.-plassen på fire under par i det 42 mann store feltet, som utelukkende består av vinnere fra fjorårets PGA Tour og deltagerne i FedEx Cup-finalen på East Lake.

Det er fire slag bak den amerikanske leder-duoen Harris English og Justin Thomas.

Hovland hadde en treg start på runden med ni par på rad på front-nine, Innspillene var ikke nærme nok hullet til å gi ham gode birdiemuligheter, men da han startet back-nine med å rulle i en birdieputt fra åtte meter, begynte han endelig å komme opp i turtall.

 

 

23-åringen fulgte opp med par på hull 11, 12 og 13 før han slo til med tre birdies på rappen fra 14 til 16.

Etter å ha toputtet for par på hull 17 øynet Hovland muligheten for birdie eller eagle på det avsluttende par 5-hullet. Stående i fairway etter en drive på 300 meter hadde Hovland 250 meter inn til flagget på andreslaget. Dessverre dumpet han innspillet i straffeområdet til venstre for green etter en grov «snap-hook». Da var det bare å fiske opp en ny Titleist-ball fra bagen og lade om på nytt. 

Da fulgte han opp med å klistre innspillet helt inntil pinnen, og dermed sikret han på imponerende vis par og et bogeyfritt scorekort.

– Det er så nydelig!. Den paren der er stor, konstaterte Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud samstemt fra Eurosports kommentatorboks.

Ifølge PGA Tours statistikk er det liten tvil om hvor Hovland har flest slag å hente de neste rundene. Han tapte 1,6 slag til feltet på innspillene, og han blir spesielt nødt til å utnytte par 5-hullene bedre.

På den positive siden fortsetter han den gode trenden på greenene etter at han byttet til siktemetoden AimPoint på tampen av fjoråret. Han tjente nesten 1,8 slag til feltet med putteren, 8. best i hele feltet.

Hovland tar fatt på andrerunden klokken 22.20 norsk tid fredag i gruppe med langtslående Bryson DeChambeau.

Leaderboard