«Tiger Who?»

«Stay off the weeeeed!»

Helt siden han entret den internasjonale golfscenen med sin seier i U.S. Amateur i fjor høst har Viktor Hovland sjarmert en hel golfverden og blitt en umiddelbar publikumsfavoritt på PGA-touren.

22-åringen med det smittsomme smilet og bunnsolide spillet ser allerede ut som en garvet veteran på touren, og dermed er det ikke rart at det har vanket en rekke invitasjoner til store turneringer for Hovland de siste månedene.

Denne uken er han i aksjon i europatour-turneringen Abu Dhabi HSBC Championship, en av tourens lukrative «Rolex Events» med ekstra mange euro og verdensrankingpoeng på spill, og i opptakten til turneringen har arrangøren markedsført Hovland som et av turneringens store trekkplastre sammen med navn som Brooks Koepka, Bryson DeChambeau, Tommy Fleetwood og Patrick Cantlay.

Derfor var Hovland også blant de utvalgte spillerne til å delta i oppvisningskonkurransen The Hero Challenge tirsdag kveld mot verdensener Brooks Koepka, tidligere The Open-vinner Louis Oostuizen og Bernd Wiesberger, som har vunnet tre ganger på europatouren de siste ni månedene.

Og i kjent stil introduserte Hovland seg selv med å kalle Koepka en pyse da han bestemte seg for å slå ut som nummer to etter Hovland i starten av konkurransen (se videoen under!).

Hovland og Koepka kjenner hverandre for øvrig godt fra tidligere etter at de spilte en treningsrunde sammen før The Masters i fjor og deretter i de to første rundene av U.S. Open to måneder senere.

 

Ifølge statistikken i hans debutsesong som proff har Viktor Hovland vært en av verdens beste spillere med jernkøllene i hånda. Under Hero World Challenge demonstrerte han sin utrolige presisjon igjen og gikk til topps i konkurransen – uten å misse blinken en eneste gang! 

Se høydepunktene fra Hovlands seier i finalerunden av Hero World Challenge i videoen under.