De to andre kandidatene er California States Collin Morikawa og Hovlands lagkamerat ved Oklahoma State Matthew Wolff.

Wolff har vært i minst like god form som Hovland på college det siste året, men ettersom Ben Hogan Awards regner med alle amatørturneringer spillerne har deltatt i de siste tolv månedene, er det Hovland som regnes som favoritt på bakgrunn av seieren hans i U.S. Amateur på Pebble Beach i fjor sommer.

PGA Tour-spillerne Jon Rahm, Patrick Rodgers, Patrick Cantlay, Peter Uihlein og Rickie Fowler er blant spillerne som har mottatt Ben Hogan Award de seneste årene.

Vinneren av utmerkelsen blir annonsert under en gallamiddag på Colonial Country Club 20. mai og vil motta en gratisinvitasjon til PGA Tour-turneringen Charles Schwab Invitational som spilles samme uke. Da er imidlertid også collegeluttspillet også i gang, og det er dermed lite trolig at vi får se noen av de tre finalistene på startstreken.

Det er litt av en CV Hovland begynner å opparbeide seg, og i løpet av det siste året har han funnet fire collegeturneringer, U.S. Amateur, han har blitt beste amatør i The Masters med den beste amatørscoren på 58 år, og nylig klatret han til førsteplass på verdensrankingen for amatører.

Det har gjort ham til et kjent navn over hele golf-verden, og snart blir han nok enda litt mer kjent når sesong to av The Golf Channels reality-serie «Driven» snart ruller ut på amerikanske TV-skjermer. Se traileren til den nye sesongen under!

Your browser does not support iframes.