Onsdag klokken 17.25 norsk tid tar VIktor Hovland fatt på den første av tre gruppespillsmatcher i WGC-Dell Technologies Match Play.

Hovland møter Kevin Streelman fra USA i første match, Bernd Wiesberger (Østerrike) på torsdag og Abraham Ancer (Mexico) på fredag, der den beste spilleren sammenlagt går videre til lørdagens åttedelsfinaler.

Hovland har vist seg som en matchspill-spesialist tidligere gjennom sin knusende seier i U.S. Amateur-mesterskapet i 2018, og han var også ubeseiret i sine opptredener i sluttspillet i NCAA-mesterskapet i tiden på college.

Det er egenskaper som kommer til å bli gode å ha på laget for Europas kaptein Padraig Harrington når han skal velge ut sitt lag til Ryder Cup i september.

(Artikkelen fortsetter under)

Viktor Hovland vant U.S. Amateur i 2018 med en av de mest dominante oppvisningene i mesterskapets historie. (Foto: Getty Images)

For øyeblikket er Hovland inne blant spillerne som ligger an til å kvalifisere seg automatisk, men dersom han skulle havne på utsiden, har Harrington også tre «wild-cards» til disposisjon som han kan dele ut til hvem han vil.

Derfor blir det viktig å imponere «sjefen» fram til september – og denne uken er en gyllen mulighet.

Under en pressekonferanse tirsdag ble Hovland spurt om han har tenkt på om dette er en turnering hvor han føler han kan vise seg frem før Ryder Cup.

– Ja, defintivt, svarte Hovland bekreftende, før han la til:

Det er et format som tvinger deg til å nullstille deg før hvert hull.

Viktor Hovland

– I det store bildet er det bare snakk om noen få matcher, men hvis jeg går ut der og vinner mange matcher med stor margin, kommer det så klart til å bety noe. Det er definitivt en god forberedelse (til Ryder Cup).

Sist gang Hovland var i aksjon i matchspill, var finalen av NCAA-mesterskapet i 2019. Han sier han gleder seg til å komme tilbake til «match-tankegangen», som skiller seg mye fra ordinært slagspill.

– Det er et format som tvinger deg til å nullstille deg før hvert hull. Det er en interessant dynamikk. I slagspill tenker man at det er en turnering over 72 hull, mens nå har man bare 18 hull å tenke på om gangen. Hvis jeg gjør en dobbel- eller trippelbogey i slagspill, irritererer det med meg mye, men i matchspill må man nullstille seg raskt. Jeg liker hvordan man kan utnytte momentumet som man kan bygge opp i matchspill, forklarer Hovland.

Og på Austin Country Club, hvor det er flere risk-reward-hull og drivebare par 4-hull er det definitivt mulig å komme inn i flytsonen.

– Det er en interessant matchspillbane hvor man virkelig kan komme inn i rytmen og ta litt risikoer. Jeg tror det kommer til å bli en interessant turnering.

23-åringen sier han er godt fornøyd med hvordan spillet er om dagen, men sier det fortsatt er rom for forbedring i jernspillet. Og spesielt de korte jernene.

– De korte jernene må være bra denne uken, for hvis man slår utslagene bra, kommer man til å ha korte jern og wedger inn til greenene. Hvis man klarer å sette press på motstanderen ved å slå innspillene til fem meter og kortere hele veien, kommer man til å gjøre det bra, fastslår Hovland.

Turneringen sendes på Viaplay og V Sport Golf fra onsdag til fredag fra 17-01, fra 15-23 på lørdag og fra 16-01 på søndag. Kommentator er Joakim Mikkelsen.