Hovland lå på 31.-plass etter å ha åpnet den nye PGA Tour-sesongen med en runde på fire under par i Las Vegas torsdag, men med sin sene starttid fredag falt han ytterligere 40 plasser mens resten av feltet rullet i birdie etter birdie.

24-åringen slet med å komme ordentlig i gang og bommet en kort birdieputt på hull 1, før han pådro seg en bogey på hull 2 etter et skjevt utslag. To hull senere forspilte han nok en god birdiemulighet, men på det 5. par 3-hullet fikk han endelig åpnet birdiekontoen da han rullet i en putt fra ni meter.

Dessverre kjølnet putteren raskt igjen, og han rundet på par etter å ha bommet nye korte birdieputter på hull 6, 7 og 9.

Etter et nytt par på rad på hull 10 begynte han så endelig å få opp farten: han klistret innspillet fra 120 meter på hull 11 helt inntil flagget for en enkel birdie, senket en syvmetersputt for birdie på hull 12, før han rullet i sin tredje birdie på rad fra tre meter på det 13. par 5-hullet.

På hull 16 gjorde han sin fjerde birdie på back-nine etter å ha spilt seg opp på greenen på par 5-hullet på to slag, og med par på de to siste hullene signerte han for sin andre 67-runde på rad.

(Artikkelen fortsetter under)

Det løftet ham 14 plasser opp leaderboardet til delt 17.-plass (-8), tre slag bak topp-10 og seks bak lederne Sungjae Im (Sør-Koreaa) og Chad Ramey (USA).

Hovland har vært blant feltets beste spillere fra tee-til green de to første rundene: han har tjent to slag på utslagene (10. best i feltet) og 3,9 slag på innspillene (5. best i feltet), og til tross for en del missede kortputter, har han også senket nok langputter til å tjene 0,1 slag med putteren (53. best i feltet). Rundt greenene har det imidlertid ikke vært like mye å skryte av, og Hovland har tapt 2,4 slag på nærspillet.

Shriners Children Open er Hovlands første turnering siden Ryder Cup-debuten i slutten av september, der han spilte to uavgjorte og tapte tre matcher. Til tross for den labre poengfangsten spilte han likevel solid gjennom hele uken.

Hovland avsluttet fjorårets PGA Tour-sesong på en knallsterk femteplass i FedEx Cup. Han bokførte 7-topp-10-plasseringer, 14 topp-25-plasseringer og hele 22 klarte cuter på de 24 turneringene han spilte – med seieren i Mayakoba Classic i Mexico som det store høydepunktet. I sommer tok han også sin første europatour-seier i Tyskland.

NB! Hovland slår ut klokken 20.05 lørdag kveld i ball med Cameron Tringale.

Leaderboard